0
teste de bine Login/Register

Renunțarea la produsele fără gluten, în cazul în care rezultatele testului Imupro au indicat o sensibilitate la această proteină, s-ar putea să vi se pară dificilă în primă instanță. Există însă numeroase variante pe care le puteți lua în calcul pentru a avea o dietă echilibrată din care să lipsească glutenul. E nevoie de puțină informare și rabdare.

În primul rând există numeroase alimente care, în mod natural, nu conțin gluten.  Este vorba despre porumb, orez, orez sălbatic, mei, mei maro, teff, hrișcă, amarant, quinoa, soia, susan, semințe de in, cânepă, cartofi, legume, fructe, uleiuri etc.

În al doilea rând, există o varietate bogată de tipuri de făină fără gluten pe care le puteți găsi la rafturile special amenajate din supermarketuri. Asta în cazul în care doriți să vă faceți pâinea și alte preparate care conțin făină, acasă. Tot aici găsiți și alte produse cum sunt pâine, biscuiți, paste, cereale, granola și multe altele.  

Printre tipurile de făină fără gluten se numără: făina de migdale, făina de semințe de amarant, făina de hrișcă, făina de orez, făina de quinoa, făina de sau de mei. Aceste făinuri pot fi folosite pentru a face pâine sau prăjituri, dar trebuie să rețineți un lucru important: creșteți cantitatea de lichide pe care o foloseați în mod normal pentru a face diverse preparate, și prelucrați aluatul repede pentru a preveni uscarea acestuia.    

Alternative la produsele cu gluten

Pastele, pizza, bulgurul, couscous-ul, pâinea, chiar și Berea, toate conțin gluten. Iată cu cele le puteți înlocui:

Pastele: pot fi înlocuite cu paste din porumb sau orez, ori hrișcă sau mei;

Pizza: blatul se poate face din făină fără gluten sau din conopidă

Bulgurul: poate fi înlocuit cu orez;

Couscous: Quinoa este un substitut foarte bun;

Pâinea: Există multe tipuri de pâine fără gluten pe care le puteți cumpăra sau puteți face pâine în casă

Berea: Există multe tipuri de bere fără gluten pe care le puteți găsi în supermarketuri.  

Vă recomandăm și:

DIETA FĂRĂ GLUTEN. REȚETE DE DESERT FĂRĂ GLUTEN, DROJDIE SAU OU

DIETA FĂRĂ GLUTEN. REȚETE DE CLĂTITE, PIZZA ȘI TARTE CU LEGUME, FĂRĂ GLUTEN, DROJDIE SAU OU

DIETA FĂRĂ GLUTEN. 5+1 IDEI DE MIC-DEJUN FĂRĂ GLUTEN