0
teste de bine Login/Register

Dacă te confrunți cu o intoleranță sau o alergie întârziată la gluten și vrei să te bucuri în continuare de unul dintre cele mai populare preparate ale bucătăriei italiene, poți pregăti un blat pentru pizza al cărui ingredient principal este conopida. Este posibil ca rezultatul obținut să fie chiar mai savuros!

INGREDIENTE:

1 conopidă potrivită

1 ou mare (sau două mici)

50 g parmezan ras

50 g mozzarella rasă

1 fir de oregano

Sare, piper

MOD DE PREPARARE

Rupe conopida în bucățele mici și pune-le în apă fierbinte cu sare pentru 2-3 minute. Scurge-le, lasă-le la răcit și pune-le într-un blender adăugând oul, brânzeturile și condimentele. Mixează totul până se obține o pastă. Pune compoziția obținută pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, întinzând bine cu sucitorul pentru a obține forma de blat. Coace la foc potrivit timp de 20 de minute.

Odată obținut blatul, adăugă toppingul în funcție de preferințe și ținând cont de alte eventuale alergii alimentare întârziate. Iată numai câteva sugestii din care puteți alege în funcție de rezultatele testul Imupro: mix de frunze (valeriană, rucola), frunze de spanac, măsline, porumb, dovlecei, ardei, roșii, ciuperci, brânzeturi, prosciutto etc.

După ce ați adăugat toppingul, mai introduceți totul la cuptor pentru încă 10 minute.