0
teste de bine Login/Register

METABOLOMIX+

EVALUARE NUTRIȚIONALĂ PERSONALIZATĂ

O mare parte a alimentelor pe care le consumăm – carbohidrati, lipide (grăsimi), aminoacizi (din proteine) – generează, în procesul de metabolizare, diverși compuși chimici intermediari. O evaluare nutrițională funcțională și personalizată a acestor metaboliții intermediari oferă o imagine a proceselor care se desfășoară la nivel celular: producerea de energie, detoxifierea celulară, degradarea neurotransmițătorilor, metabolismul aminoacizilor. Astfel se poate constata/determina o dereglare sau un blocaj metabolic. Acesta poate fi cauzat de deficiențe nutriționale sau enzimatice congenitale, dar poate apărea și ca efect secundar al administrării unor medicamente.

Un nivel crescut de acizi organici (un tip de metaboliți) în urină, de exemplu, poate fi un indicator al unui asemenea blocaj de metabolizare. Se știe că eficiența enzimelor care metabolizează acizii organici depinde de nivelul de vitamine și minerale din organism. Astfel, un nivel ridicat al acestor metaboliți poate fi un indicator că organismul nu are aceste vitamine și minerale disponibilizate la nivel celular, în procesele biochimice, în ciuda faptului că este posibil ca nivelul lor în sânge să fie unul normal.

Cei 4 piloni ai evaluării nutriționale

 

Rezultatele testului oferă informatii despre:

  • Stresul oxidativ
  • Disfuncțiile mitocondriale
  • Expunerea la toxine
  • Dereglări ale mecanismelor fiziologice de detoxifiere ale organismului
 

Testul Metabolomix+ evaluează disponibilitatea unui număr mare de macro și micronutrienți în organism, determină nivelul unor biomarkeri relevanți pentru evaluarea funcției digestive și mitocondriale (funcția care asigură balanța energetică în organism), expunerea la toxine și stresul oxidativ. Se măsoară nivelurile de acizi organici, aminoacizi, acizi grași, metale grele și minerale, precum și nivelul unor biomarkeri pentru stresul oxidativ.

 

Când se recomandă testul Metabolomix?

  • Tulburări de dispoziție: anxietate, depresie
  • Boli cardiovasculare
  • Diabet/insulino rezistență/sindrom metabolic
  • Obezitate/controlul greutății
  • Maldigestie și malabsorbție
  • Declin cognitiv
  • Optimizare nutrițională pentru sportivi
 

 

La testul de bază se pot adăuga teste suplimentare:

  • evaluarea acizilor grași, inclusiv indexul Omega3 și raportul omega3/omega6 pentru evaluarea riscului cardiovascular;
  • testul de metale grele (din urină): plumb, mercur, aluminiu, gadolinium, nichel etc.;
  • analiza mineralelor: zinc, fier, seleniu, crom, calciu, magneziu, potasiu etc.;
 

Metabolomix+ este o evaluare nutrițională exhaustivă și personalizată menită să ajute terapeutul să identifice cauzele disfuncțiilor și să trateze personalizat dezechilibrele individuale, astfel încât pacientul să depășească boala cronică și să își îmbunătățească calitatea vietii.
Pacientul primește recomandări nutriționale și de suplimentare cu vitamine-cheie, minerale, aminoacizi, suport digestiv, toate personalizate în baza rezultatelor testului.

TESTUL POTRIVIT PENTRU

SIMPTOMELE TALE

OBEZITATE

Obezitate

SINDROM METABOLIC

DIABET TIP 2

DEPRESIE ȘI ANXIETATE

Migrene

ARTICOLE

RECOMANDATE

blog

BURNOUT SAU DEPRESIE? DIAGNOSTIC DIFERENȚIAT, TRATAMENT PERSONALIZAT

mart. 22, 2021 | Esenţial. Pentru tine, Simptome
Burnout-ul și depresia se pot confunda pentru că au aceleași manifesări. O diagnosticare corectă a acestor două afecțiuni cu care se confruntă tot mai mulți oameni, creează premisele unui intervenții rapide, iar noile metode de investigație medicală...
blog

OBOSEALĂ, EPUIZARE? DE VINĂ POT FI ALERGIILE ÎNTÂRZIATE

oct. 17, 2019 | Simptome

Oboseala și epuizarea sunt asociate cu procesele inflamatorii din organism, care sunt prezente în cazul mai multor afecțiuni, printre care se numără și bolile autoimune. Din acest motiv, o dietă persoanlizată din care să fie excluse alimentele care...

blog

OBEZITATEA ȘI ALERGIILE ALIMENTARE. CUM IDENTIFICI “VINOVAȚII”

aug. 13, 2019 | Simptome
Inflamația cronică însoțește obezitatea și îngreunează pierderea în greutate. Iar sursa acestei inflamații sunt și alimentele. De aceea, identificarea alimentelor care nu sunt bine procesate de organism și care, din acest motiv, produc anticorpi specifici IgG...