0
teste de bine Login/Register

Oboseala și epuizarea sunt asociate cu procesele inflamatorii din organism, care sunt prezente în cazul mai multor afecțiuni, printre care se numără și bolile autoimune. Din acest motiv, o dietă persoanlizată din care să fie excluse alimentele care determină producerea de anticorpi IgG, antrenând astfel procese inflamatorii, ar putea conduce la o ameliorare în cazul stărilor de oboseală și epuizare , ca manifestări izolate sau simptome asociate unor boli.  

IgG este o proteină de apărare generată de sistemul nostru imunitar, care poate recunoaște o substanță străină (numită și antigen). Acest antigen este considerat de sistemul imunitar ca un invadator, având potențialul de a dăuna organismului. În consecință, organismul declanșează o reacție inflamatorie pentru a distruge antigenul.

Componentele alimentare sau alimentele (proteine ​​sau părți ale proteinelor) ar putea fi, de asemenea, “citite” ca invadatori de către sistemul imunitar, care generează anticorpi IgG specifici alimentelor. Aceștia se atașează de particule alimentare formând complexe imune circulante, care induc apoi un răspuns inflamator.

Consumul continuu și repetat al acelorași alimente care generează astfel de reacții de hipersensibilitate mediată de IgG, poate declanșa și menține astfel de inflamații cronice silențioase, trecute cu vederea și nedureroase. Hipersensibilitatea alimentară mediată de IgG poate fi, prin urmare, un factor declanșator pentru dezvoltarea bolilor în care sunt implicate răspunsuri inflamatorii.

Oboseală și epuizare : Efectul dietei antiinflamtorii asupra oboselii și epuizării

În urmă cu câțiva ani, ImuPro a efectuat un studiu de observație clinică, pentru a colecta dovezi cu privire la eficacitatea dietei din care au fost excluse alimentele la care s-au înregistrat valori mari ale anticorpilor IgG,  la pacienții cu afecțiuni foarte diferite, care pot indica hipersensibilități alimentare, printre care psoriazis, neurodermatită, dureri de cap / migrene, exces de greutate / obezitate, oboseală, boli reumatice sau afectiuni gastroenterologice.

La studiu au participat 938 de pacienți, care acuzau oboseală sau epuizare, sau ambele simptome. Primele îmbunătățiri au fost observate după eliminarea alimentelor la care s-au înregistrat valori mari ale anticorpilor IgG, timp ce cel puțin 8 săptămâni.

Astfel , în cazul a aproximativ 75% dintre cei care au participat la studiu s-a înregistrat o ameliorare a stărilor de oboseală și/sau epuizare.  

Conceptul ImuPro

Conceptul ImuPro combină o analiză riguroasă de sânge (metoda ELISA) pentru determinarea nivelului anticorpilor IgG în cazul a peste 270 de alimente și aditivi alimentari, cu o strategie nutrițională personalizată pe baza acestor rezultate, care sunt însoțite și de carte de rețete care contribuie semnificativ la implementarea dietei.

Testul Imupro este disponibil în 6 variante de testare, dintre care una este special concepută pentru determinarea sensibilității non-celiace la gluten, iar una pentru persoanele vegetariene.