0
teste de bine Login/Register

Pentru orice sportiv de performanță și, în general, pentru orice persoană pentru care sportul a devenit parte integrantă a stilului de viață, alimentația joacă un rol foarte important. O dietă optimă, care să asigure aportul necesar de proteine, carbohidrați, grăsimi, aminoacizi și vitamine, este esențială, dar nu suficientă. În plus, este nevoie și de urmărirea și testarea obiectivă a reacției pe care organismul o are la alimentele consumate, chiar și în cazul alimentelor așa-zis sănătoase.

Și asta pentru că dacă proteinele din alimente nu sunt procesate corect de către organism, ele ajung în sânge, iar sistemul imunitar le percepe ca fiind corpuri străine și le “atacă” prin producerea de anticorpi specifici IgG. Acestea sunt ALERGIILE ALIMENTARE ÎNTÂRZIATE. 

În urma acestui proces se formează complexele imune care provoacă reacții inflamatorii la nivel local sau la nivelul întregului organism, ceea ce are un impact negativ asupra sănătații și, implicit, asupra performanțelor sportive.

Posibile cauze ale stagnării performanței sportive

În cazul antrenamentelor pe care le fac sportivii și care presupun un consum mare de oxigen din mușchi pentru transformarea glucozei în energie, intestinul poate primi o cantitate insuficientă de oxigen. Astfel, celulele din mucoasa intestinală (enterocite) pot fi afectate favorizând creșterea permeabilității intestinului și, implicit, apariția ALERGIILOR ALIMENTARE ÎNTÂRZIATE. Acest proces este amplificat de consumul de analgezice.

Ingestia continuă a alimentelor declanșatoare (trigger) de alergii alimentare întârziate poate produce inflamații cronice și, prin urmare, o creștere a nivelului de TNF-alpha, ca răspuns al sistemului imunitar. Această substanță poate bloca receptorul de insulină și poate chiar favoriza rezistența la insulină. Prin urmare, carbohidrații nu pot fi utilizați complet și transportați la mușchi.

Complexele imune IgG se pot lega de celulele roșii (eritrocite), determinând reducerea suprafeței și a capacității de oxigenare a acestora, astfel încât mușchii nu mai primesc suficient oxigen, iar performanța sportivă scade.

IMUPRO ajută la identificarea alimentelor bine tolerate de organism și a celor care declanșează alergii alimentare întârziate. Pentru depistarea alimentelor care creează probleme, este nevoie de o analiză de laborator care să determine prezența anticorpilor specifici în sânge (IgG) pentru o largă varietate de alimente și aditivi alimentari. Prin evitarea temporară a alimentelor în cazul căror s-au constatat cantități crescute ale anticorpilor IgG, procesele inflamatorii se reduc sau chiar sunt stopate, iar corpul își revine.
Imupro poate fi soluția pentru a crește forța, rezistența și performațele sportivilor sau a celor care fac sport. Implementarea dietei Imupro ajută la creșterea nivelului de enrgie, reducerea retenției de apă, scurtarea timpului de recuperare după efort și ameliorarea compoziției corporale.

DIETA UNUI CAMPION. Cum au evoluat rezultatele înotătorului german Marco Koch după implementarea conceptului Imupro

La 25 de ani, Marco Koch a devenit primul înotător german care a câştigat un titlu mondial, la proba de 200 metri bras. Medalia de aur obţinută ]n 2015 la Campionatul Mondial de Nataţie de la Kazan (Rusia) este cea mai bună performanţă din cariera sa de până acum, după ce în 2013 a obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial de la Barcelona, iar în 2014 a devenit campion european. În urmă cu doi ani, înotătorul a făcut testul Imupro şi de atunci a respectat cu stricteţe recomandările făcute de specialişti, după ce rezultatele au indicat niveluri îngrijorătoare de intoleranţă în cazul a peste 70 de alimente. Astăzi, mărturiseşte că parte din succesul său îl datorează şi schimbărilor pe care le-a făcut în dietă.

“Am făcut testul şi am descoperit un nivel mare al IgG în cazul a 72 de alimente, printre care gluten, ouă, lapte şi alune. La început a fost un şoc pentru că îmi plăceau la nebunie pâinea, pastele, pizza şi tot felul de mâncăruri de felul acesta, dar eram gata să fac aproape orice pentru a-mi îmbunătăţi performanţa. Aşa că mi-am schimbat dieta în conformitate cu conceptul ImuPro. După trei-patru săptămâni, starea mea generală s-a îmbunătăţit semnificativ. Crampele abdominale au dispărut şi mă simţeam pur şi simplu mai bine când înotam. Dorm mai puţin, dar mă trezesc mai odihnit. În plus, am slăbit patru kilograme. Urmez cu mare stricteţe conceptul ImoPro şi pot spune că asta a contribuit semnificativ la succesul meu”, a declarat sportivul german.