0
teste de bine Login/Register

Dacă ați fost diagnosticat cu sensibilitate alimentară la gluten (pe baza unui test de sânge care măsoară nivelul anticorpilor IgG) și trebuie să eliminați din dieta zilnică produsele care conțin această proteină, pâinea de quinoa poate reprezenta una dintre multiplele variante pe care le aveți la îndemnă pentru a vă putea bucura în continuare de mâncărurile preferate.

Gustoasă și hrănitoare, pâinea de quinoa poate însoți diferite creme tartinabile, legume, salate sau diferite tipuri de carne. E pur și simplu delicioasă!

Ingrediente:

* 320g quinoa

* 75g semințe de chia

* 60ml ulei de măsline presat la rece

* ½ linguriță oțet din vin

* ½ linguriță praf de copt

* 1/4 lingură bicarbonat de sodiu

* Aproximativ 1l de apă

* Sare de mare după gust

Mod de preparare

Lăsați quinoa la înmuiat în 500ml de apă și semințele de chia în 200ml de apă cel puțin 6 ore sau mai bine peste noapte, în frigider. Dimineața următoare preîncălziți cuptorul la 180° C și puneți hârtie de copt într-o tavă. Lasați quinoa la scurs într-o sită fină.

Puneți semințele de chia îmnuiate într-un bol și amestecați-le ușor cu uleiul de măsline, praful de copt, bicarbonatul de sodiul, sarea și apa rămasă amestecând continuu. Lichidul trebuie amestecat foarte ușor! Dacă aluatul este prea tare, mai adăugați puțină apă până ajunge la consistența potrivită. Se poate folosi robotul de bucătarie, dar și telul.

Puneți aluatul în tavă și coaceți pâinea la 180° C, pe suportul din mijloc, aproximativ 20 de minute. Reduceți apoi temperatura la 160° C și mai lăsați pâinea la copt încă 60 de minute.

Alte rețete de pâine fără gluten

Retețe de deserturi fără gluten