0
teste de bine Login/Register

Prezența unor cantități mici de gaze în intestine este perfect normală pentru că în timpul digestiei, bacteriile benefice produc gaze care în mod normal nu cauzează probleme. Există însă anumiți factori care determină acumularea de gaze intestinale, ceea ce duce la balonare. Printre acești factori se numără alimentele care provoacă flatulență, precum alimentele de tip fast food, dar și stresul, anumite afecțiuni sau unele medicamente.

Cum poți preveni balonarea?

  • Consumă alimente care sunt ușor digerabile. Evită mâncarea prăjită, grasă sau foarte rumenită.
  • Evită alimentele recunoscute pentru faptul că produc flatulență precum varza și leguminoasele.
  • Nu te grăbi ȋn timp ce mănânci și ai grijă să realizezi o masticație corectă si completă.
  • Evită băuturile carbogazoase.
  • Fă puțină mișcare; chiar și o plimbare scurtă după masă poate ajuta digestia.
  • Şi remediile făcute ȋn casă îți pot fi de folos: o sticlă cu apă fierbinte, masajul abdominal făcut cu mișcări circulare, chimenul adăugat mâncărurilor care provoacă flatulență, ceaiul de mușețel, anason sau fenicul. Toate acestea pot facilita digestia.

Dacă suferi de balonare severă, este recomandat să descoperi cauza ȋmpreună cu medicul tău. Unele dintre probleme ar putea fi intoleranțele alimentare sau ALERGILE ALIMENTARE ÎNTÂRZIATE.

 Alimentele declanșeaza balonarea?

Intoleranțele alimentare precum boala celiacă, intoleranța la lactoză, histamină sau fructoză pot fi cauza unei acumulări mai mare de gaze intestinale. Cu toate acestea, și alergiile alimentare ȋntârziate pot fi răspunzătoare pentru acest fenomen.

Ce ar trebui să faci in cazul in care alimentele ȋți provoacă balonare?

Este indicat ori să te ferești de toate alimentele “suspecte” ori să le eviți pe cele clasice precum laptele și glutenul și să le ȋnlocuiești cu alternativele potrivite. Dar poți să afli cauza balonării și fără să ȋți impui restricții inutile. Cu ajutorul testului ImuPro poți afla cu certitudine care sunt alimentele care îți creează probleme din cauza unei alergii alimentare ȋntârziate.

Testul ImuPro Complete testează 270 de alimente folosind doar o probă de sânge. Vei primi o listă cu toate alimentele pe care le poți consuma. Chiar dacă va trebui sa renunți la anumite alimente există ȋntotdeauna altele cu care le poți ȋnlocui.

Mai multe informații despre alergiile alimentare ȋntârziate găsești AICI. 

ALERGII ALIMENTARE ÎNTÂRZIATE. Testul Imupro este disponibil în mai multe variante. De la varianta cea mai simplă, care testează reacția la 22 de alimente, până la varianta cea mai complex (270 de alimente)