0
teste de bine Login/Register

La 25 de ani, Marco Koch a devenit primul înotător german care a câştigat un titlu mondial, la proba de 200 metri bras. Medalia de aur obţinută anul acesta la Campionatul Mondial de Nataţie de la Kazan (Rusia) este cea mai bună performanţă din cariera sa de până acum, după ce în 2013 a obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial de la Barcelona, iar în 2014 a devenit campion european. În urmă cu doi ani, înotătorul a făcut testul Imupro şi de atunci a respectat cu stricteţe recomandările făcute de specialişti, după ce rezultatele au indicat niveluri îngrijorătoare de intoleranţă în cazul a peste 70 de alimente. Astăzi, mărturiseşte că parte din succesul său îl datorează şi schimbărilor pe care le-a făcut în dietă.

După ce ai câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Nataţie de anul acesta, presa te-a descris ca fiind “expertul în nutriţie din echipa de înot a Germaniei”. De ce?

Am încercat tot timpul să îmi îmbunătăţesc rezultatele la bazin. Acum doi ani, am ajuns la concluzia că schimbarea dietei mele destul de nesănătoase ar putea să-mi aducă beneficii din acest punct de vedere. În plus, sufeream adesea de crampe abdominale după antrenamente. Cineva mi-a recomandat testul ImuPro. Am făcut testul şi am descoperit un nivel mare al IgG în cazul a 72 de alimente, printre care gluten, ouă, lapte şi alune. La început a fost un şoc pentru că îmi plăceau la nebunie pâinea, pastele, pizza şi tot felul de mâncăruri de felul acesta, dar eram gata să fac aproape orice pentru a-mi îmbunătăţi performanţa. Aşa că mi-am schimbat dieta în conformitate cu conceptul ImuPro.

Mai ales pentru că tu eşti un sportiv de performanţă , ai nevoie de o dietă echilibrată şi sănătoasă. Nu ţi-a fost greu să nu mănânci lapte, ouă sau alimente fără gluten? Cum te-ai descurcat la competiţii sau în cantonamente?

Mi-a luat ceva timp să mă obişnuiesc şi să găsesc alternative, mai ales în cazul alimentelor cu gluten. Dar mama mea este o bucătăreasă extraordinară şi îmi pregăteşte meniul potrivit recomandărilor ImuPro, când sunt acasă. Atunci când călătoresc, m-am obişnuit să-mi iau o valiză în plus pe care să o umplu cu alimente fără gluten şi mâncare potrivită pentru mine.

Cât a durat din momentul în care ţi-ai schimbat dieta până când ai simţit o schimbare? Care au fost primele efecte pe care le-ai observat?

Nu a durat aşa de mult timp. După trei-patru săptămâni, starea mea generală s-a îmbunătăţit semnificativ. Crampele abdominale au dispărut şi mă simţeam pur şi simplu mai bine când înotam. Dorm mai puţin, dar mă trezesc mai odihnit. În plus, am slăbit patru kilograme. Urmez cu mare stricteţe conceptul ImoPro şi pot spune că asta a contribuit semnificativ la succesul meu.

Obiceiurile tale au devenit un subiect de interes public în Germania. Se vorbeşte despre asta şi în cadrul echipei de înot?

Ei bine, sunt încă doi înotători care au făcut testul şi s-au convis, de asemenea, de rezultate.

Cum ai sărbătorit victoria istorică de la Campionatul Mondial de anul acesta?

Vă voi spune adevărul. Imediat după probă, m-am răsfăţat cu fast-food. Am mâncat 20 de nuggets de pui şi un cheeseburger la cină. Când vine vorba de alimentaţie, sunt destul de dur cu mine însumi tot timpul anului, aşa că m-am bucurat de masa asta şi mi-am permis să fac o excepţie în acel moment, când trecusem cu bine de concurs.