0
teste de bine Login/Register

Dovlecelul nu este poate cea mai gustoasă legumă, dar puteți lua în calcul diverse combinații pentru a vă bucura de toate vitaminele pe care îi conține. Iar una dintre ele este supa cremă de dovlecei. Cu sau fără crutoane, în funcție de rezultatele testului Imupro.    

Dovleceii sunt foarte bogați în vitamina B9, vitamina A, fosfor, potasiu și magneziu. Pentru a vă bucura de toți nutrienții, nu îi curăți de coajă atunci când îi gătiți, pentru că aici se află mai toate vitaminele. Alegeți dovlecei cu coaja sănătoasă și fină. Trebuie doar să îi spălați foarte bine înainte de a-i pregăti.

INGREDIENTE

1-2 dovlecei (700-800 gr)

2 cepe medii

1-2 cartofi medii

2-3 căței de usturoi  

2 tije de țelină apio

1 legatură de pătrunjel verde

2 foi de dafin

1 lingură de ulei

30 de grame de unt 80% (sau alternativă vegetală în cazul unei alergii la lapte)

500 ml. supă de pui

sare și piper

MOD DE PREPARARE

Spălați bine dovleceii, pentru că ei nu trebuie curățați de coajă, tăiați-i pe lung și îndepărați semințele cu ajutorul unei lingurii, apoi tăiați-i cubulețe.

Curățați cartofii și tăiați-i cubulețe, apoi ceapa, pe care o tocați mărunt împreună cu tijele de țelină și usturoiul. Puneți o lingură de ulei într-o oală, adăugați și untul, și puneți totul la călit cu puțină sare, cu excepția cartofilor și a dovleceilor. Cartoful se adaugă când celelalte legume încep să se înmoaie. După alte 2-3 minute, adăugați și dovleceii.  

După alte 2-3 minute, adăugați supa de pui sau apă, și frunzele de dafin. Puneți un capac oalei si lasați totul să fiarbă până ce cartofii și dovleceii s-au fiert. La final, adăugați și pătrunjelul.

Scoateți foile de dafin și puneți tot amestecul într-un blender. Puteți strecura supa printr-o sită dacă vreți să obțineți o consistență cu adevărat fină.   

Adăugați sare și piper după gust.

Sigur că supele cremă merg foarte bine cu crutoane. În cazul în care rezultatele testului Imupro indică o alergie întârziată la gluten, le puteți prepara din pâine fără gluten, pe care o găsiți la raioanele speciale din supermarketuri,sau chipsuri din porumb.