0
teste de bine Login/Register

Combinația de legume și fructe în aceeași salată nu este foarte populară la noi, deși experiența gustativă îți poate întrece așteptările. Să încerci combinații noi atunci când ai decis să urmezi dieta ImupPro, e o strategie care se poate dovedi câștigătoare pentru a reuși să fii cât mai compliant la noul stil alimentar.

Cu atât mai mult cu cât o salată cu legume și fructe îți poate aduce multiple beneficii pentru sănătate pentru că astfel reușești să crești aportul de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți esențiali.

Nu știi ce este dieta ImuPro? Este o dietă din care sunt eliminate temporar alimentele la care testul ImuPro a indicat alergii alimentare întârziate care pot fi sursa

Dieta ImuPro. Rețete de salate

Iată trei rețete cu ingrediente specifice primăverii și verii pe care le poți încerca. Fă tot posibilul, acolo unde se poate, să le procuri din surse locale pentru că aceasta este un principiu esențial pentru menținerea sănătății microbiomului.

Salată de spanac, căpșuni și nuci

Ingrediente

  • 150g frunze de spanac proaspăt
  • 200g căpșuni proaspete, feliate
  • 50g nuci (migdale, nuci, alune)
  • 50g brânză de capră sau brânză feta (în funcție de toleranță), fărâmițată
  • Dressing: 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet balsamic, 1 lingură miere, sare și piper după gust

Mod de preparare

Se amestecă frunzele de spanac, căpșunile și nucile într-un bol mare. Se presară deasupra brânza fărâmițată. Se pregătește dressingul și se toarnă peste salată înainte de servire.

Salată de spanac cu piersici și migdale

Ingrediente

  • 150g frunze de spanac proaspăt
  • 2 piersici, tăiate în felii subțiri
  • 50g migdale, feliate și prăjite
  • 1/4 ceapă roșie, tăiată mărunt (opțional)
  • Dressing:
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 1 lingură miere
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Se amestecă frunzele de spanac, felii de piersici și migdalele într-un bol mare. Se adaugă ceapa roșie, dacă optezi pentru ea. Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline, oțetul de vin roșu, mierea, sarea și piperul într-un bol mic. Se toarnă dressingul peste salată înainte de servire și se amestecă bine pentru a combina ingredientele.

Salată de spanac, somon, mango și avocado

Ingrediente:

  • 200g file de somon
  • 1 mango mare, tăiat în cuburi
  • 1 avocado mare, feliat
  • 100g frunze de spanac
  • Dressing:
  • Sucul de la 1-2 lime-uri
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură miere
  • 2 linguri coriandru proaspăt tocat

Mod de preparare:

Se gătește somonul și se desface în bucăți. Se așază frunzele de spanac într-un bol și se adaugă bucățile de somon, mango și avocado. Se pregătește dressingul din suc de lime, ulei de măsline, miere și coriandru tocat fin și se toarnă peste salată înainte de servire.