0
teste de bine Login/Register

Un risotto cu ciuperci nu este o invenție nouă dar, datorită faptului că este atât de delicios și versatil, acesta poate fi reinventat iar și iar. Partea bună legată de risotto este că poate fi servit ca garnitura sau fel principal, iar pregătirea acestui fel de mâncare poate fi o experiență relaxantă.

Ingrediente

* 50g ciuperci porcini uscate

* 1 cub supă de legume

* 2 linguri ulei de măsline

* 1 ceapă tocată mărunt

* 2 căței de usturoi tocați mărunt

* 250g ciuperci proaspete, feliate și spălate

* 300g orez pentru risotto, cum ar fi Arborio

* 1 pahar de 175 ml de vin alb

* 25 g unt

* O legătură de pătrunjel tocat

* 50g parmezan sau grana padano, proaspăt ras

Mod de preparare

1. Puneți ciupercile porcini într-un bol mare și turnați 1 litru de apă fierbinte peste ele. Lasați-le la înmuiat timp de 20 de minute si apoi transferați-le într-un alt bol, păstrând aproximativ 3/4 din apa în care au stat. Sfărâmați cubul de supă în lichidul rămas, apoi stoarceți ușor ciupercile pentru a îndepărta orice urmă de lichid. Tăiați ciupercile.

2. Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul, și căliți aproximativ 5 minute până se înmoaie. Adăugați ciupercile proaspete și uscate, condimentați cu sare și piper și mai lăsați încă 8 minute până se înmoaie ciupercile proaspete.

3. Adăugați orezul în tigaie și gătiți un minut. Adăugați vinul si lăsați să fiarbă până se evaporă tot alcoolul. Țineți tigaia la foc mediu și adăugați un sfert din supa de ciuperci. Fierbeți orezul amestecând ușor și continuu, până ce orezul a absorbit tot lichidul. Adăugați din nou aceeași cantitate de supă și continuați să fierbeți și să amestecați – ar trebui să devină cremos, moale și lichid. Până adăugați ultima parte de supă orezul ar trebui să fie deja gătit.

4. Amestecați continuu până ce orezul este fiert. Dacă orezul nu este gătit suficient mai adăugați puțină apă. Luați tigaia de pe foc, adăugați unul și jumătate din parmesan și pătrunjelul. Acoperiți și lăsați risotto-ul câteva minute ca orezul să absoarbă tot lichidul. Mai amestecați odată risotto-ul, puneți-l în farfurii și adăugați parmezanul și pătrunjelul rămas.