0
teste de bine Login/Register

Mălaiul este una dintre variantele pe care le au la dispoziție persoanele care au dezvoltat o sensibilitate la gluten și trebuie să se reorienteze către cerealele fără gluten, categorie din care mai fac parte orezul, quinoa, meiul, maniocul, sorgul, hrișca sau amarantul. Și ce manieră mai bună de a valorifica mălaiul decât tradițională mămăligă?  

Vă propunem o rețetă inedită care aduce împreună un preparat traditional și o legumă mai puțin folosită în bucătaria românească, dar care începe să devină tot mai populară: feniculul.

Și are și de ce. Feniculul este o plantă cu miros dulce, originară din zona Mediteranei care poate fi consumată în întregime, bulbul, tulpina, frunzele și semințețe fiind toate comestibile. În plus, feniculul furnizează 27% din necesarul zilnic de potasiu, 5% din sodiu, 6% vitamina A, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier, 5% vitamina B-6 şi 10% din necesarul zilnic de magneziu.

Și iată cum, o dietă care vi se poate părea poate restrictivă poate deveni un prilej extraordinar de a descoperi mâncăruri și arome noi.

Mămăligă cu fenicul înăbușit în unt

Ingrediente

  • 70 g mălai
  • 300 ml apă
  • 200 g fenicul
  • Sare, unt, alte condimente preferate

Mod de preparare

Puneți apa cu puțină sare și mălaiul la fiert și amestecați continuu până ajunge să clocotească. Apoi lasați amestecul să se coacă la foc mic aproximativ 10 minute. Luați amestecul de pe foc și găsiți o metodă de a-l menține cald.

Între timp spălați și tăiați julien partea albă a fenicului. Partea verde tocați-o mărunt și păstrați un fir pentru decor.

Soțați feniculul tăiat într-o lingură de unt, adăugați puțină apă și lasați-l să se gătească timp de aproximativ 5 minute. Condimentați după gust și preferințe.

Puneți mămăliga pe o farfurie, adăugați feniculul gătit și presărați firul verde păstrat, tocat mărunt.         

Poftă bună!

Mai multe rețete găsiți pe BLOGUL TESTE DE BINE