0
teste de bine Login/Register

Durerile articulare sau susceptibilitatea la infecții sunt probleme comune în sezonul rece. Acest lucru poate fi cauzat de o alergie alimentară IgG (alergie alimentară întârziată) cu inflamație cronică ulterioară. Deci, scapă de ea pentru a deveni din nou sănătos şi pentru a te asigura că treci cu bine peste lunile reci ale iernii. Aflați de ce corpul dvs. reacționează la unele alimente și de ce acest lucru poate avea un impact negativ asupra sănătății dumneavoastră.

ALERGII ALIMENTARE ÎNTÂRZIATE. Organismul nostru, în general, tolerează alimentele atâta timp cât sunt digerate corespunzător. În mod normal, sistemul imunitar nu identifică proteinele alimentare ca fiind dăunătoare.

ALERGII ALIMENTARE ÎNTÂRZIATE. Cu toate acestea, medicamentele, infecțiile, micozele, stresul și toxinele din mediu pot provoca leziuni repetate ale peretelui intestinal. Acest lucru permite ca particulele de hrană să treacă printre celulele intestinale și să intre în sânge înainte de a fi digerate complet. Sistemul imunitar identifică apoi aceste particule ca fiind “dăunătoare”. Ca rezultat, se declanşează un răspuns imun împotriva acestor proteine alimentare. Dacă acest aliment este consumat în mod regulat, răspunsurile imune repetate pot duce la inflamație cronică.

ImuPro şi susceptibilitatea la infecții

Mai mult de 80% din sistemul nostrum imunitar se află în tractul gastro-intestinal. Este o barieră aproape de netrecut pentru bacterii, virusuri și alți agenți patogeni.

Dar în cazul în care intestinul sau orice alt organ este inflamat din cauza unei alergii alimentare întârziate, răspunsul dumneavoastră imun poate fi compromis și s-ar putea să fiți mai susceptibili la infecții. Acest lucru are un impact asupra încărcăturii de bază a sistemului imunitar: are mai puține resurse la dispoziție pentru a lupta împotriva infecțiilor acute, iar agenții patogeni ar putea intra mai ușor în sânge prin mucoasa intestinală.

ImuPro și durerile articulare

O alergie alimentară IgG ar putea declanșa un răspuns imun. Complexele imune formate din antigeni (hrana) și anticorpii IgG circulă în sânge și se pot atașa la țesutul sensibilizat prin intermediul unui receptor (CAM = moleculă de adeziune celulară). Dacă complexele imune sunt distruse prin fagocitoză ca parte a reacției de inflamație, țesutul înconjurător este deteriorat. Durerea articulară poate fi intensificată sau provocată de o alergie alimentară IgG dacă o articulație a fost deja sensibilizată din alte cazue (de exemplu în timpul sportului) sau a inflamației latente.

Dacă vă aflați în situația în care suferiți de infecții repetate sau de dureri articulare în timpul lunilor reci de iarnă, ar fi bine să verificați dacă aceste probleme ar putea fi cauzate de o inflamație cronică declanșată de o alergie alimentară IgG-mediată.

Ce este o alergie alimentară întârziată?