0
teste de bine Login/Register

Încercați să vă imaginați un sos pesto fără busuioc. Sau cartofii la cuptor fără rozmarin. Exact! Mâncarea fără condimente și ierburi aromatice este mai puțin savuroasă. Indiferent că este vorba de omletă, salată, legume la gratar sau chiar carne, aceste ingrediente pot transforma orice fel de mâncare într-o bucurie a gustului.   

Tocmai de aceea, atunci când ești nevoit să elimini din dietă grăsimile, zahărul sau sarea, condimentele și ierburile tale preferate pot umple “golurile de savoare”. Iar cei care nu sunt mari fani ai legumelor, pot descoperi că adăugarea unui condiment sau a una-două ierburi aromate pot duce legumele la un nou nivel. De gust.    

Condimentele și ierburile aromatice pot fi de ajutor și atunci când implementezi dieta Imupro din care trebuie să elimini poate mâncăruri și ingrediente preferate. Și asta pentru că trebuie să te bucuri în continuare de mâncare. Felurile de mâncare savuroase aduc mai multă satisfacție și, dacă îți aloci mai mult timp să te bucuri de ele, mâncând mai lent, vei rămâne surprins să descoperi de cât de puțină hrană ai nevoie pentru a atinge un nivel de sațietate satisfăcător.  

Trebuie însă să aveți grijă pentru că, oricât de surprinzător ar părea, și condimentele pot provoca alergii alimentare întârziate. Rezultatele testului IMUPRO, care în cea mai completă variantă a lui analizează reacția la peste 270 de alimente și aditivi alimentari, permit alegerea acelor condimente și ierburi aromatice pe care organismul le procesează corect.

Alergii alimentare întârziate. Lista condimentelor și ierburilor aromatice testate prin IMUPRO

Iată care sunt condimentele și ierburile testate de Imupro Basic Plus și Imupro Complete: anason, arpagic, asmățui, boabe de ienupăr, busuioc, capere, cardamom, cimbrișor, cimbru de grădină, chimen, chimion, coriandru, creson, cuișoare, curcumină, foi de dafin, ghimbir, hrean, ienibahar, lavandă, leurdă, leuștean, lucernă, scorțișoară, măghiran, mărar, nucșoară, oregano, paprika, pătrunjel, piper alb, piper negru, roiniță, rozmarin, salvie, semințe de muștar, șofran, usturoi, vanilie.