0
teste de bine Login/Register

 

Magneziu este un mineral esențial de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa optim, iar mai multe studii au demonstrat că joacă un rol foarte important în curele de slăbire și influențează performanțele sportive. Tu știi de cât magneziu ai nevoie zilnic?

Pentru femei, doza zilnică recomandată este de 320 mg, în timp ce bărbații au nevoie de 420 mg. Îți prezentăm în continuare cele mai bogate alimente în magneziu, precum și cantitățile pe care trebuie să le consumați pentru a vă asigura un aport optim în fiecare zi.  

Cum te ajută magneziul să slăbești?

Magneziul joacă un rol esențial în reglarea nivelului de zahăr din sânge și al insulinei, astfel că persoanele supraponderale sau obeze trebuie să se asigure că au o dietă bogată în acest mineral. În plus, un nivel optim de magneziu ajută la prevenirea balonării și a retenției de apă.  

Cum contribuie magneziul la îmbunătățirea performanțelor sportive?

Dincolo de faptul că are un rol primordial în contracția musculară, magnenziul te poate ajută să îți crești performanțele sportive. Studii recente au demonstrat că organismul are nevoie de 20% mai mult magneziu în timpul exercițiilor fizice decât atunci când se afli în stare de repaos. Mai exact, magneziul contribuie la reducerea cantitații de acid lactic care se secretă în timpul activității fizice. Excesul de acid lactic acumulat post efort înseamnă dureri și oboseală musculară, ceea ce îți afectează performanțele sportive.

Astfel, un aport optim de magneziu poate contribui la creșterea eficacității antrenamentelor și scăderii în greutate.

Cele mai importante surse de magneziu

Magneziul se găsește în stare naturală în mai multe alimente pe care le poți include cu ușurință în dieta ta zilnică, în funcție de rezultatele testului Imupro

Alimente bogat în magneziu Cantitatea de magneziu conținută
Frunze de culoare verde închis (spanac, kale) 157 mg (1 cană)
Alune 168 mg (100 gr)
Caju 292mg (100 gr)
Nuci 158 mg (100 gr)
Fasole boabe neagră 120 mg (1 cană)
Pește gras (sardine) 467 mg (100 gr)
Banane 27 mg (100 gr)
Migdale 268 mg (100 gr.)
Semințe de dovleac   92 mg (20 gr.)

Alte alimente bogate în magneziu sunt cerealele integrale, quinoa, iaurtul și brânza tofu.