0
teste de bine Login/Register

Dr. Gabriela Ion, șef lucrări UMF “Dr. Carol Davila”, doctor în medicină, medic primar pediatrie, cu competență în nefrologie, ecografie și homeopatie, la Spitalul Grigore Alexandrescu, atrage atenția asupra faptului că, pe lângă alergiile de tip IgE, care se produc la un timp relativ scurt față de momentul ingerării alimentului, există și alergiile alimentare de tip IgG, care se pot manifesta și la trei zile de la momentul consumării unui aliment. Aceste alergii alimentare întârziate pot reprezenta cauza atât a unor boli digestive, cât și extradigestive, iar un prim pas în diagnosticarea și tratarea acestora îl reprezintă identificarea alimentelor „vinovate” prin intermediul testului Imupro.

„Apelez frecvent la testul Imupro pentru că, în general, în Spitalul Grigore Alexandrescu, ajung copii care au trecut de primele filtre, respectiv medicul de familie și medicul specialist de la spitalul județean. În momentul în care nu s-au rezolvat pe plan local, copiii sunt trimiși pentru investigații în spitalul nostru. Folosesc testul Imupro la orice boală care are ca substrat un mecanism inflamator, alergic, imun. Îl folosesc pentru a identifica cauzele. Există boli digestive și boli extradigestive care au ca substrat producerea unor alergii alimentare. Aceste alergii alimentare, practic, induc niște inflamații cronice. De exemplu, tiroiditele autoimune, hipertensiunea, diabetul, oboseală cronică.Nimeni nu se gândește că ar putea fi datorate unor alergii alimentare. Am fost obișnuiți, mulți ani, să credem că alimentele produc boli digestive, dar în ultimul timp se observă că spectrul acestor alergii alimentare este mult mai amplu, în ceea ce privește patologia medicală”, explică dr. Ion.

Pediatrul subliniează faptul că nu alimentele sunt de vină, ci “tubul digestiv” al pacientului, ceea medicii numesc “sindrom de intestin permeabil”. Dar pentru “a repara” intestinul este nevoie de o identificare și o eliminare temporară a alimentelor care nu sunt procesate corect de organism.

ImuPro 300 este un concept inovativ care îmbină un test riguros de dozare a anticorpilor IgG cu o strategie nutrițională personalizată, care, așa cum s-a dovedit până acum, a fost răspunsul la problemele de sănătate a sute de mii de pacienți din întreaga lume.