0
teste de bine Login/Register

Psoriazis, artrită reumatoidă, diabet de tip I sau lupus eritematos sistemic. Acestea sunt cel mai des întâlnite boli autoimune, o categorie de peste 80 afecțiuni în care dieta joacă un rol esențial pentru ameliorarea simptomelor.

Dr. Cristina Popescu MG, director medical Family Clinic București, explică importanța identificării alimentelor care produc intoleranțe (alergii alimentare întârziate/de tip IgG) și eliminarea lor temporară din dieta zilnică în cazul persoanelor care suferă de o boală autoimună.

 

“Tot mai mulţi specialişti susţin importanţa alimentaţiei în bolile autoimune şi există numeroase studii care au demonstrat că intoleranţele alimentare pot interveni ca triggeri în declanşarea sau agravarea acestor boli. Prin intermediul IMUPRO se pot identifica intoleranţele la alimente, care excluse determină o scădere a răspunsului inflamator general din organism conducând la o amelioare a simptomelor”, spune dr. Popescu.

Conceptul IMUPRO  este o analiză de sânge inovativă care identifică alergiile alimentare întârziate (de tip IgG) în cazul a peste 270 de alimente și aditivi alimentari, și propune pacientului un plan de nutriție personalizat, cu numeroase sugestii de rețete astfel încât acesta să poate implementa cu usurință o dietă de 5-8 săptămâni, la finalul cărora simptomele de boală pe care le acuză se ameliorează sau pot chiar dispărea.   

Dr. Popescu folosește testul IMUPRO ca instrument auxiliar în abordarea terapeutică a unor patologii diverse, inclusiv a bolilor autoimune, de peste 5 ani.  

“În colaborare cu endocrinologul am observat în special în cazul tiroiditelor, care sunt o patologie extrem de frecventă astăzi, o ameliorare semnificativă a simptomelor bolii în urma introducerii dietei personalizate stabilite prin IMUPRO”, spune ea. 

Incidența bolilor autoimune, creștere alarmantă în rândul tinerilor și copiilor

Incidența bolilor autoimune este în continuă creștere în ultimii ani, astfel că, în prezent, la nivelul Uniunii Europene, 1 persoană din 10 suferă de o afecțiune autoimună. Și mai alarmant este faptul că majoritatea cazurilor se regăsesc în rândul adulților tineri și a crescut incidența în rândurile copiilor.

„Nu cunoaştem nici astăzi, cu exactitate, motivele pentru care sistemul nostru imun declanşează un atac împotriva propriilor structuri. În bolile autoimune mecanismul de producere implică, în general, o predispoziţie genetică, în cadrul căreia intervine şi se exprimă la un moment dat un factor declanşator. Şi aici lista este enormă. Poate fi un factor de mediu, stres, infecţii virale sau bacteriene, sau anumite alimente. Fiecare individ are o susceptibilitate aparte şi anumite alimente consumate cu bună intenţie, pot produce reacţii care au un efect negativ cumulativ în timp şi se pot manifesta prin carenţe nutriţionale, printr-o sensibilizare a intestinului cu apariţia consecutivă a intestinului permeabil, cât şi cu fenomene autoimune în timp”, explică dr. Popescu.     

IMUPRO EXPERTS. DR. ALEXIS COCHINO: SUNT TREI SITUAȚII ÎN CARE ALERGIILE ALIMENTARE ÎNTÂRZIATE POT REPREZENTA CAUZA: CREȘTEREA INSUFICIENTĂ ÎN GREUTATE LA COPII, DERMATITA SEVERĂ ȘI ENTERITA CRONICĂ

IMUPRO EXPERTS. DR. ADRIAN ALECU. TESTUL IMUPRO OFERĂ O CALE NOUĂ DE DIAGNOSTIC PENTRU BOLI PE CARE ALTFEL NU LE-AM PUTEA IDENTIFICA

IMUPRO EXPERTS. DR. GABRIELA ION: EXISTĂ BOLI DIGESTIVE ȘI EXTRADIGESTIVE CARE AU CA SUBSTRAT PRODUCEREA UNOR ALERGII ALIMENTARE ÎNTÂRZIATE. CUM IDENTIFICĂM ALIMENTELE “VINOVATE”?