0
teste de bine Login/Register

Broccoli, una dintre cele mai valoroase legume din punct de vedere nutritiv, poate fi transformat rapid într-o supă delicioasă și sănătoasă.

Dacă nu aveți alergie alimentară întârziată la gluten, puteți să o savurați împreună cu câteva crutoane aromate, sau cu o lingură de smântână dacă produsele lactate nu sunt de lista dumneavoastră de alimente la care aveți sensibilitate.  

Ingrediente

* 1 lingură ulei de măsline

* 1 cățel de usturoi

* 250 ml supă de pui sau supă de legume (sau mai multă dacă este necesar)

* 200g de broccoli proaspăt

* Sare și piper proaspăt râșnit

* Smântână pentru servit

Mod de preparare

* Încingeți uleiul într-o tigaie și căliți usturoiul 1-2 minute

* Turnați supa de pui sau de legume în tigaie și adăugați broccoli

* Aduceți supa la fierbere, reduceți căldura și lăsați să fiarbă ușor timp de 10-12 minute, până ce broccoli devine moale

* Asezonați cu sare și piper, apoi transferați supa într-un blender.

* Puneți supa în boluri pentru a fi servită și turnați smântână dulce sau fermentată înainte de servire.