Broccoli, una dintre cele mai valoroase legume din punct de vedere nutritiv, poate fi transformat rapid într-o supă delicioasă și sănătoasă.
Dacă nu aveți alergie alimentară întârziată la gluten, puteți să o savurați împreună cu câteva crutoane aromate, sau cu o lingură de smântână dacă produsele lactate nu sunt de lista dumneavoastră de alimente la care aveți sensibilitate.
Ingrediente
* 1 lingură ulei de măsline
* 1 cățel de usturoi
* 250 ml supă de pui sau supă de legume (sau mai multă dacă este necesar)
* 200g de broccoli proaspăt
* Sare și piper proaspăt râșnit
* Smântână pentru servit
Mod de preparare
* Încingeți uleiul într-o tigaie și căliți usturoiul 1-2 minute
* Turnați supa de pui sau de legume în tigaie și adăugați broccoli
* Aduceți supa la fierbere, reduceți căldura și lăsați să fiarbă ușor timp de 10-12 minute, până ce broccoli devine moale
* Asezonați cu sare și piper, apoi transferați supa într-un blender.
* Puneți supa în boluri pentru a fi servită și turnați smântână dulce sau fermentată înainte de servire.