Brânza de capră poate constitui o alternativă la brânză de vacă, care de multe ori dă alergie alimentară întârziată. Testul Imupro testează reacția la mai multe de lactate astfel încât chiar dacă aveți o sensibilitate la laptele de vacă, e posibil ca rezultatele testului să indice că puteți mânca lapte de capră sau de oaie, ori specialități precum hallomi ori ricotta.
Ulterior, după ce ați aflat cu exactitate ce tipuri de lactate tolerați, puteți încerca diverse combinații interesante și gustoase așa cum este și cea pe care vi-o prezentăm în continuare.
Salată de iarnă cu valeriană, brânză de capră și pere
Ingrediente pentru salată (4 porții):
– 250 g de valeriană
– 2 pere coapte
– 1 linguriță de zahăr din trestie de zahăr *Opțional: Miere sau sirop de mere/orez
– 4 feii de brânza de capră
– 1 linguriță de miere
– 1 mână de semințe de pin
Ingrediente pentru dressing:
– zeama de la o jumătate de lămâie
– 1 linguriță de miere *Opțional: sirop de agave, mere sau orez
– 1 linguriță de oțet balsamic
– Sare și piper proaspăt râșnit
Mod de preparare:
– Încălziți cuptorul la 180 de grade;
– Spălați salata și perele și îndepărtați semințele;
– Pentru a prepara dressing-ul, puneți toate ingredietele într-un bol și amestecați bine;
– Puneți cele 4 felii de brânză de capră într-o tavă, stropiți-le cu miere și introduceți tava la cuptor;
– Ȋntre timp, rumeniți semințele de pin într-o tigaie și lăsați-le deoparte;
– Topiți zahărul sau încălziți siropul de mere într-o tigaie. Pe măsura ce se topește, așezați feliile de pere în tigaie si caramelizați-le pe ambele părți;
– Puneți salata în 4 farfurii, adăugați dressing-ul, perele caramelizate și cu brânza de capră deasupra și garnisiți salata cu semințele de pin prăjite.