0
teste de bine Login/Register

Fără gluten. Fără lapte. Fără ouă. Statistic, de cele mai multe ori, cel puțin unul dintre aceste trei alimente trebuie eliminat temporar din dieta unei persoane care a făcut un test de identificare a alergiilor alimentare întârziate, pentru că se află în topul alimentelor care provoacă sensibilități. Sunt și situații când trebuie excluse toate trei. În astfel de cazuri, implementarea dietei de excludere este o provocare. Dar, în același timp, o oportunitate de a încerca ingrediente, arome și texturi noi.

Cum este, de exemplu, acest quiche cu năut fără gluten, fără lapte sau brânză și fără ouă, care reprezintă și o oportunitate de a consuma mai multe legume.

INGREDIENTE

Pentru crustă

1 cană de făină de alac (grâu spelta) sau orice alt tip de făină fără gluten    

1/2 cană de făină de migdale

1/4 cană de ulei de cocos topit

1/3 cană apă călduță  

Pentru umplutură

1 1/2 căni de făină de năut

2 1/2 căni de apă

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură pudră de usturoi

1 praf de sare

Legume: 1/2 zucchini tăiat feliuțe, 5-6 ciuperci feliate, 3-4 roșii cherry sau 1-2 de grădină tocate mărut și alte 2-3 pentru decor (opțional), 1-2 fire de praz sau ceapă verde.

MOD DE PREPARARE

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Adăugați toate ingredientele pentru crustă într-un robot de bucătărie și omogenizați-le. Pe o suprafață pudrată cu făină (fără gluten) întindeți aluatul astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 0,5 cm și puneți-l într-o tavă de tartă.  Cu ajutorul unei furculițe înțepați aluatul și introduceți-l la cuptor pentru 10 minute.

În timp ce crusta se coace, pregătiți umplutura. Puneți într-un castron mare făina de năut și apa. Amestecați ușor până la omogenizare. Adăugați apoi uleiul de măsline, usturoiul pudră și sarea.

Scoteți crusta din cuptor și puneți peste legumele tăiate felii. Turnați peste amestecul de făină de năut și introduceți tava din nou în cuptor pentru 30 de minute.  Quiche-ul este gata când capătă o crustă aurie.

Vă puteți bucura de acest preparat cald sau rece alături de o salată din legume proaspete. În funcție de sezon sau preferințe. De asemenea, quiche-ul poate fi umplut și cu alte legume sau chiar ouă ori diverse sortimente de brânză, dacă aceastea se află pe lista alimentelor permise.