0
teste de bine Login/Register

Descoperirea unei alergii alimentare întârziate la gluten te pune într-o situație destul de greu gestionat. Cel puțin inițial. Pentru că, practic, trebuie să renunți la alimente pe care le-ai consumat o viață întreagă. Și, într-adevăr, este greu. O analiză atentă a alternativelor îți va demonstra că situația poate fi gestionată și poți implementa dieta cu succes. De exemplu, marile lanțuri de magazine au rafturi special destinate produselor fără gluten, unde găsești pâine și dulciuri fără gluten, dar și paste sau făină. Dar dincolo de această abordare clasică, de identificare a alternativelor, îți propunem să schimbi puțin perspectiva și să transformi eliminarea unor alimente care nu îți fac bine într-o oportunitate de a gusta alimente pe care altfel poate nici nu le-ai lua în calcul. Iată de ce îți propunem o rețetă de pui crocant cu fulgi de cocos, fără gluten. O combinație inedită care va fi pe placul întregii familii. Sugestia noastră este să vă bucurați de acest preparat delicios alături de o porție generoasă de legume proaspete și un dressing savuros.      

Ingrediente pentru pregătirea puiului

700 g pui (pulpe sau piept) tăiat fâșii

2 căni (500 gr) de lapte bătut sau iaurt simplu

100 g de fulgi de cocos neîndulciți

200 g de mix de făină fără gluten (140 gr de făină de orez +50 gr amidon de cartofi + 20 gr de făină sau amidon de tapioca)

30 g de mălai

2 lingurițe de boia

½ linguriță de sare grunjoasă

Ingrediente pentru sosul  “Thousand island”

50 gr maioneză

2 linguri de sos de roșii (ketchup)

1/8 linguriță de sare

1 lingurita de boia

2 linguri de castraveți murași tocați mărunt

Mod de preparare

Mai întâi, marinați puiul. Puneți bucățile de pui și laptele bătut (iaurtul) într-o pungă care se poate închide sau într-un vas pe care îl acoperiți, și lasați-l la frigider pentru cel puțin 30 de mininute. Ideal este să lasați puiul la marinat peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 150°C. Puneți fulgii de cocos într-o tavă în care ați pus hârtie de copt și introduceți-o în cuptor, pe treapta din mijloc, și lasați-o 8 minute până fulgii încep să se rumenească pe margini. Lasați-i puțin să se răcească apoi sfărmați-I ușor cu mâna.   

Puneții fulgii de cocos într-un bol de mărime medie și adăugați făina fără gluten, mălaiul, boiaua, sarea și piperul și amestecați-le bine.    

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Într-o tavă puneți hârtie de copt. Scoate-ți bucățile de pui din marinadă și lasăți-le să se scurgă bine înainte de a le da prin amestecul de fulgi de cocos, făină și comdimente. Puneți-le în tavă, pulverizați-le cu ulei și introduceți tava în cuptor, pe treapta din mijloc. După 10 minute, întoarceți bucățile de pui pe cealaltă parte, pulverizați-le cu ulei și mai lăsați-le în cuptor pentru încă 10 minute.   

Între timp pregătiți dressingul. Într-un bol de mărime medie puneți  maioneza, ketchup-ul, sarea și boiaua și amestecați până se omogenizează, apoi adăugați castraveții murați. După preferințe, în acest dressing puteți adăuga ceapă, ardei roșu sau sos Tabasco.

Serviți puiul alături de savurosul dressing și o porție generoasă de legume crude.