0
teste de bine Login/Register

Porumbul este o variantă foarte bună de a înlocui grâul și cerealele cu gluten în cazul unei alergii alimentare întârziate la această proteină. Și asta cu atât mai mult cu cât, porumbul este o cereală foarte versatilă care poate fi valorificată în multe feluri și multe preparate. De exemplu, banalul porumb fiert sau copt poate deveni baza unei mese delicioase dacă dați puțin frâu liber imaginației și sunteți deschiși la combinații inedite. Ce ziceți de un porumb copt cu sos de salsa făcut în casă? Mai ales că sezonul grătarelor abia s-a deschis.    

Pe lângă faptul că porumbul înlocuiește cu succes cerealele cu gluten, este și foarte valoros din punct de vedere nutritiv, asigurând necesarul zilnic de fibre și carbohidrați, astfel că reprezintă o sursă excelentă de energie. Și nici nu trebuie să așteptați porumbul autohton. Dacă vreți să vă bucurați de rețeta pe care vi-o propunem, puteți găsi porumb întreg în cele mai multe supermarketuri.     

Așadar, iată rețeta pentru porbum copt cu sos de salsa pe care vi-o propunem.

INGREDIENTE:

Porumb întreb proaspăt sau prefiert (supermarket)

Pentru sosul salsa:

2 căței de usturoi

1 ceapă

3 roșii

1/4 chili

1 lime (lămâie)

1 lingură de coriandru proaspăt tocat

1 lingură de busuioc proaspăt tocat

3 linguri de ulei de măsline extra virgin

un vârf de cuțit de sare

MOD DE PREPARARE

Curățați și tocați mărunt usturoiul și ceapa. Spălați și tocați roșiile. Curațați și tăiați ardeiul chili foarte fin. Tăiați lime-ul în jumătate și lășați-l deoparte. 

Într-o tigaie, puneți o lingură de ulei de măsline și adăugați ceapa și usturoiul tocate și lasați la călit aproximativ un minut. Adăugați roșiile, amestecați bine și lasați totul la foc potrivit timp de 10 minute.

Puneți porumbul pe gratar. Dacă folosiți o tigaie, adăugați în vas puțin unt și ulei de măsline și puneți porumbul la copt, rotindu-l pe toate părțile.

Adaugăți coriandrul, busuiocul și sucul de lămâie peste amestecul de roșii, amestecți bine și adăugați sarea.

Când porumbul este gata, scoateți-l pe o farfurie și turnați sosul sala peste el.

Poftă bună!