Una dintre prăjiturile preferate în perioada sărbătorilor de Paște este, fără îndoială, pasca. Și pentru că acest amestec delicios de brânză, stafide și vanilie nu trebuie să lipsească nici de pe masa celor care vor sau trebuie să urmeze o dietă fără gluten, vă propunem o rețetă de pască fără gluten.

Și nu numai că este o rețetă de pască fără gluten, dar este și una fără aluat. Ceea ce înseamnă că este și foarte ușor de preparat. Asigurați-vă însă că folosiți ingrediente de cea mai bună calitate.

În rețeta pe care vi-o propunem, faina de grâu este înlocuită cu făina de orez sau amidon. Puteți încerca să folosiți și făină fără gluten sau făină de migdale.   

INGREDIENTE

  • 300 g brânză de vaci
  • 250 g cremă de brânză de vaci
  • 100 g de zahăr
  • 100 g de făină de orez (amidon)
  • 3 ouă
  • coajă rasă de lămâie și portocală
  • 50-70 g de stafide
  • esență de rom  
  • zahăr vanilinat (ideal miezul de la o păstaie de vanilie)
  • un praf de sare
  • unt

PENTRU DECOR

Zahăr pudră

Câteva căpșune

MOD DE PREPARARE

Puneți stafidele să se hidrateze într-un castron cu apă călduță și esență de rom Amestecați într-un castron brânza de vaci bine scursă, crema de brânză, un praf de sare, coaja de lămâie și portocală, zahărul și zahărul vaniliant (sau miezul păstăii de vanilie) și omogenizați totul. Separați albușurile de gălbenușuri.

Adăugați gălbenușurile în compoziția de brânză și amestecați până la omogenizare. Adăugați apoi făina de orez sau amidonul și amestecați până la încorporare.

Încingeți cuptorul la 180 de grade C. Pregatiți o tavă rotundă (17-20 cm) cu pereții detașabili. Tapetați cu hîrtie de copt, iar pereți ungeți-i cu unt.      

Bateți albușurile spumă adăugând în prealabil un praf de sare și puneți-le în compoziția de brânză, treptat, cu mișcări de jos în sus, nu circular.  

Turnați compoziția astfel obținută în tavă și introduceți-o la cuptor, pentru aproximativ 1 oră, până se rumenește.   

Când este gata, scoateți-o din cuptor, iar după 5-10 minunte, și din formă. Opțional o puteți pudra cu zahăr.

Folosiți căpșune proaspete pentru un aspect și mai apetisant.  

Top