0
teste de bine Login/Register

Ce poate fi mai placut decât mirosul unei pâini tocmai scoase din cuptor? Vă propunemo rețetă de pâine din făină de orez și hrișcă, așadar fără gluten, care îi va surprinde pe membrii familiei și pe prieteni. Și apropo de surprize. Ce spuneți dacă data viitoare când veți fi invitat la masă de niște prieteni să coaceți această pâine și să o oferiți drept cadou? Veți face, cu singuranță, o impresie foarte bună.

Ingrediente:

180 g de făină de orez (integral)

130 de făină de hrișcă

80 g de mălai

80 de migdale măcinate

1 linguriță de semințe de in

1 linguriță de sare de mare

1 linguriță de praf de copt

450ml de apă minerală

2 linguri de apă caldă

1 linguriță de zahăr

1 plic de drojdie uscată

Mod de preparare:  

Dizolvați drojdia în apa călduță și adăugați zahărul. Lăsați amestecul să se odihnească 15 minute. Amestecați bine toate ingredientele uscate, eventual cu ajutorul robotului de bucătărie. După cele 15 minute, agăudați drojdia și apa minerală și frământați până obțineți un aluat. Lasați amestecul la crescut pentru 10 minute, apoi pune-ți-l într-o formă de copt tapetată cu hârtie, și lasați la dospit timp de o oră. Preîncălziți cuptorul la 200°C și coaceți pâinea timp de o oră.

Gata!

Pâinea are un gust fantastic. Și o puteți savura alaturi de un gem de fructe, de cremă de brânză sau orice altceva vă place și vă este permis. Poftă bună!