0
teste de bine Login/Register

Prăjiturile macarons, deși delicioase, pot fi destul de pretențioase și greu de preparat. Tocmai de aceea răgăsiți mai jos, foarte detaliat, pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a pregăti aceste delicii de inspirație franceză chiar dacă vă confruntați cu o sensibilitate la gluten. 

Ingrediente

* 125g zahăr pudră

* 125g migdale măcinate

* 90g albuș de ou

* 2 linguri apă

* 110g zahăr tos

* Colorant alimentar (opțional)

* Nucă de cocos uscată, pentru a presăra pe deasupra (opțional)

* 150ml frișcă obținută din smântână pentru frișcă (orice cream ale cărei ingrediente le puteți consuma conform rezultatului testului IMUPRO)

Preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 175C/treapta 3 la cuptoarele cu gaz și puneți hârtie de copt pe o tavă.

2. Într-un bol adăugați zahărul pudră, migdalele măcinate și 40g din albușul de ou și amestecați până devine o pastă.

3. Punețui apa și zahărul tos într-o crăticioară și încălziți la foc mic pentru a topi încet zahărul, apoi creșteți temperatura și fierbeți până amestecul devine un sirop și se îngroașă – nu am folosit un termometru, însă dacă doriți să folosiți unul, ar trebui să arate 115C.

4. Bateți cele 50g de albuș rămase spumă și apoi adăugați siropul de zahăr, mixând până ce amestecul devine tare și lucios. Pentru macarons colorate puteți adăuga câteva picături de colorant alimentar. Adăugați acest amestec de bezea peste pasta de migdale și amestecați ușor până devine tare și lucios din nou.

5. Adăugați compozitia într-un poș. Cu poșul turnați amestecul în toate cele patru colțuri ale hârtiei de copt pentru a vă asigura că aceasta nu alunecă. Ținând poșul vertical, turnați cercuri de 4 cm în tava acoperită cu hârtia de copt, la o distanță de 2 cm. Amestecul ar trebui să fie destul de moale. Poșul va lăsa un mic vârf pe fiecare cerc, așa că va trebui să loviți încet, de masă, de 2-3 ori, tava pentru a le aplatiza. Puteți să le presărați cu nucă de cocos uscată dacă doriți.

6. Lasați-le aproximativ 30 de minute pentru a forma o crusta și apoi coaceți în cuptor timp de 12-15 minute, cu ușa întredeschisă, până se întăresc. Scoateți apoi macarons din cuptor, ridicați hârtia de copt din tavă și lasați prăjiturile să se răcească pe hârtie.

7. Când s-au răcit, formați sandwich-uri din macarons cu frișcă sau orice altă cremă. Acestea pot fi păstrate câteva zile. Dacă rezistă atât!