0
teste de bine Login/Register

E vremea deserturilor ușoare și răcoritoare. Și ce poate fi mai potrivit decât o înghețată parfumată? O înghețată fără lapte, cu fructe proaspete și parfumate. Iată o rețetă simplă care i-ar putea convinge chiar și pe cei care nu trebuie să elimine laptele din dietă. Mai ales dacă au avut curiozitatea să citească eticheta unei înghetațe clasice și să descopere ingrediente “surpriză”.   

Nu aveți nevoie nici de mașină de înghețată și nici să așteptați prea mult timp pentru a putea savura o înghețată fără lapte. Asigurați-vă că puneți din timp, în congelator, câteva banane și fructe de sezon, în funcție de preferințe: zmeură, căpșune, afine sau mure.  Apoi mai aveți nevoie doar de două ingrediente și un blender pentru a savura o înghețată sănătoasă, proaspătă și cremoasă.  

Ingrediente pentru o porție  

1 banană înghețată

180 gr de zmeură/căpșune/afine/ mure înghețate

1 lingură de unt de migdale (sau de cocos)

1 lingură sirop de arțar (sau alt îndulcitor)

2-3 linguri de lapte de migdale neîndulcit (sau alt lapte vegetal), dacă este necesar

Mod de preparare

Tăiați banana sau bananele, dacă vreți să faceți o cantitate mai mare, și puneți-le la congelator împreună cu celelalte fructe pe care le-ați ales, pentru 6 ore. Apoi puneți-le într-un blender împreună cu untul de migdale și siropul de arțar și mixați până ce amestecul capătă o textură cremoasă. Adăugați laptele de migdale numai dacă este necesar pentru a obține textura dorită.

Puneți amestecul astfel obținut într-un bol, decorați cu câteva fructe proaspete sau diverse gemuri, fulgi de migdale sau nuci rumenite în tigaie, în funcție de alimentele permise atunci când implementați dieta IMUPRO. 

Sau păstrați-l la congelator și serviți-l oricând aveți poftă de un dulce sănătos și răcoritor.