0
teste de bine Login/Register

O excursie culinară în Asia! Pui cu legume proaspete de sezon.

Un preparat delicios, o sursă perfectă de proteine de bună calitate, cu conținut redus de grăsime și o metodă perfectă de a crește aportul de magneziu, zinc, vitamina B12 și vitamina B6. Vitaminele de tip B sunt folositoare pentru creșterea imunității, înlăturarea stării de oboseală și menținerea sănătății sistemului nervos.

Combinația de pui marinat, susan, coriandru, sos de soia, sirop de orez și un strop de lime este o combinațe foarte gustoasă și armonioasă.

Ingrediente:

* 400g piept de pui file

* Coriandru proaspăt

* 6 linguri de sos tamari

* 2 linguri de semințe de susan alb

* Sare de mare

* Jumătate de chili roșu mic

* Jumătate de lime

* 1 lingură de sirop de orez

* 2 linguri de ulei de cocos

* Legume proaspete în funcție de sezon si toleranțele duneavoastră

* 1 ceapă

* 1 lingură de sos tamari

* Sare aromată

* 3-4 frigărui

Mod de preparare

Curățați, uscați prin tamponare și tăiați pieptul de pui în bucăți mari. Puneți bucățile într-un bol. Curățați coriandrul și tocați-l. Stoarceți limeul și tocați chiliul. Adăugați aceste ingrediente, plus sosul tamari și siropul de orez peste pui, amestecați bine și lăsați totul la macerat timp de 2 ore în frigider. (Nu este obligatoriu, dar va avea un gust mai bun și o aromă mai intensă dacă îl lăsați puțin la marinat).

Preîncălziți cuptorul la 100 grade C. Între timp curățați și tocați legumele de sezon. Curățați și tocați ceapa. Sotați legumele cu ceapa în ulei de cocos 5 minute, adăugați sosul tamari, amestecați și asezonați cu sarea aromată după gust. Păstrați totul cald în cuptor. Scoateți carnea din frigider și puneți-o pe frigărui.

Încălziți ușor uleiul de cocos într-o tigaie și prăjiți frigăruile pe ambele părți, întorcându-le de două ori. Înainte de a le întoarce a doua oară presărați semințele de susan și coriandrul peste frigăruile de pui. Mai prăjiți puțin pe ambele părți.

Frigăruile în stil asiatic se servesc cu legumele sotate. Poftă bună!