0
teste de bine Login/Register

Peștele este un aliment recunoscut pentru beneficiile nutriționale mari pe care le are. Este o sursă excelentă de proteine, cu conținut scăzut de grăsimi, o sursă bună de grăsimi bune, spre deosebire de grăsimile saturate dăunătoare pe care le găsiți în majoritatea cărnurilor. Este, de asemenea, foarte rapid și ușor de preparat, și poate constitui o variantă savuroasă atât pentru prânz, cât și pentru cină.

În varianta sa cea mai extinsă, testul Imupro Complete (300 de alimente) analizează reacția la peste 30 de tipuri de pește și fructe de mare, astfel că rezultatele vă vor permite să vă reconfigurați dieta incluzând doar acele specii care sunt bine tolerate de organismul dvs.

Ingrediente (4 porții)

2 fileuri proaspete de cod

2 ouă de prepeliță/1 ou de găină (conform toleranței)

pesmet fără gluten

sare de mare și piper proaspăt

1/2 lămâie

1 lingură de margarină

1 lingură de ulei de măsline

 Ingrediente pentru salata de cartofi (4 porții):

1 kg de cartofi albi

1 ceapă

1-2 linguri de oțet de mere

250 ml de supă de legume

sare de mare

1 lingură de margarină

Alte ingrediente:

Frunze de salată proaspătă

Mod de preparare

Începeți cu salata de cartofi, astfel încât aromele ingredientelor să aibă timp să se împrietenească. Coaceți cartofii, tăiați în felii subțiri și puneți-i într-un vas destul de încăpător. Curătați și tocați ceapa cubulețe. Într-o oală de mărime medie, adăugați margarina și căliți ceapa până când devine transparentă. Ceapa nu trebuie să devină maronie pentru că astfel salata va fi amară. Peste ceapă adăugați supa de legume aduceți la fierbere. Adăugați oțetul de mere și asezonați, apoi opriți focul. Amestecul obținut se toarnă peste cartofi și se amestecă cu grijă. Vă recomandăm să lăsați cartofii în acest amestec aproximativ 30 de minute. Cartofii vor absorbi aproape întregul lichid. Salata nu trebuie să fie nici prea fermă, dar nici să nu aibă prea mult lichid. Trebuie să fie fină și cremoasă ca un risotto.  

Urmează peștele. Spălați codul cu apă rece și lăsați-l să se usuce. Bateți ouăle într-o farfurie adâncă. Puneți pesmetul într-o altă farfurie. Puneți uleiul de măsline și margarina într-o tigaie acoperită. Stoarceți suc de lămâie pe ambele părți ale peștelui, apoi treceți-l prin oul bătut cu sare și prin pesmet. Apoi puneți peștele la prăjit. Întoarceți bucățile de pește cu grijă astfel încât crusta să rămână inactă pentru ca peștele să rămână suculent.

Puneți pe o farfurie salata de cartofi, adăugați apoi peștele și condimentați cu sare și piper dacă este cazul. Serviți preparatul cu salată proaspătă.

Bucurați-vă de o masă fără gluten sănătoasă, plină de vitamine și minerale!