0
teste de bine Login/Register

Reconfigurarea dietei în urma identificarii unor alergii alimentare întârziate, poate fi o provocare. Dar, în același timp, poate fi o ocazie de a descoperi ingrediente noi și de a savura preparate culinare inedite.

Tania de la Unison propune un desert pe baza de migdale, îndulcit cu ajutorul câtorva curmale. Hrișca verde o folosește pentru o textură crocantă. Așadar, fără gluten, fără lapte, fără ou, alimente care se regăsesc în topul celor care provoacă cel mai des alergii alimentare întârziate.

Dacă nu vă plac fulgii de cocos, puteți acoperi bomboanele cu puțină ciocolată topită.

INGREDIENTE

  • Pulpa care rămâne de la lapte de migdale sau 150 de grame de migdale hidratate în apă timp de 8 ore;
  • 80 de grame de curmale;
  • 50 de grame de flugi de cocos;
  • 30 de grame de hrișcă verde;  
  • 1/4 linguriță de scorțișoară;
  • Coajă de lămâie sau portocale (opțional)  

MOD DE PREPARARE

Se amestecă mai întâi pulpa de migdale și curmalele cu ajutorul unui robot de bucătărie, timp de 30-40 de secunde. Apoi se adaugă și hrișca și scoțișoara și se amestecă la o viteză mai mică. Din compoziția astfel obținută, formați apoi mici biluțe pe care le acoperiți cu fulgi de cocos sau cacao, praf de roșcove sau ciocolată topită.

Ca alternativă, din această compoziție, puteți face și un blat de prăjitură, peste care să puneți crema preferată. Sau o puteți forma batoane pe care să le coaceți puțin în cuptor.   

https://www.youtube.com/watch?v=ejNqa4OY7m4&t=302s