0

Chiar dacă ți-a descoperit o sensibilitate alimentară la gluten după ce ai făcut testul ImuPro, te poți bucura în continuare de preparate delicioase.

Îți propunem o rețetă de aluat de tartă fără gluten pe care să o folosești ca bază pentru a crea deserturi delicioase sau preparate sărate în funcție de alte eventuale alergii alimentare întârziate.

Acum că este toamnă, poți umple tarta cu prune, dovleac, gutui, pere și chiar nuci. Ține cont de faptul că a mânca local și sezonier e un principiu de alimentație sănătoasă care îți asigură și echilibrul microbiomului.

ALUAT DE TARTĂ FĂRĂ GLUTEN

Ingrediente

100 grame de făină de migdale (sau altă făină fără gluten)

30 grame de făină de porumb (maizena) sau făină de tapioca

60 grame de unt rece, tăiat cubulețe (sau margarină fără gluten)

1 ou (aproximativ 50 de grame)

5 grame de zahăr

2.5 grame de sare

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă făina de migdale, făina de porumb sau făina de tapioca, zahărul și sarea.

Adaugă cuburile de unt rece și amestecă până când amestecul devine nisipos.

În alt bol mic, bate oul.

Toarnă oul bătut peste amestecul de făină și unt și amestecă până când se formează un aluat omogen. Dacă aluatul pare prea uscat, poți adăuga câteva grame de apă rece.

Înfășoară aluatul în folie de plastic și lasă-l la frigider timp de cel puțin 30 de minute pentru a se întări.

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

După ce aluatul a fost refrigerat, întinde-l cu un sucitor între două foi de hârtie de copt, astfel încât să se potrivească în forma de tartă pe care o folosești.

Transferă aluatul în forma de tartă, îndepărtează excesul și formează marginile.

Coace aluatul gol în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-15 minute sau până când devine ușor auriu.

Pregătește umplutura pe care o preferi, umple tarta și mai coace totul pentru 20-30 de minute. Apoi bucură-te de un desert sau un aperitiv delicios fără gluten.