0
teste de bine Login/Register

Dietele restrictive, și mai ales cele din care trebuie să elimini glutenul, îți pot aduce un grad de frustrare care să te determine să renunți. Tocmai de aceea, soluția nu este să renunți cu totul la mâncărurile sau deserturile preferate, ci să găsești alternative.

Iată o rețetă de brownie fără gluten, lapte și ou, recomandată și testată de Un Altfel de Dulce.

INGREDIENTE

  • 500 g banane bine coapte
  • 100g ulei de cocos (lichid)
  • 1 lingurită extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat burbon (Dr Oetker)
  • 200 g lapte vegetal cald sau apă (în funcție de alergii/intoleranțe)
  • 100 g fulgi de cocos fini
  • 50 g făină fără gluten No Carb
  • 100 g nucă mĂcinată
  • 50 g cacao/pudră de roșcove
  • 50 g ciocolată neagră topită cu 2 linguri de ulei  – opțional (atenție la etichetă – există soiuri de ciocolată ce pot conține urme de gluten) ()
  • 50g zahăr brun – opțional

MOD DE PREPARARE

Bananele decojite se pun într-un bol, se pasează și se amestecă cu uleiul de cocos, extractul de vanilie și laptele vegetal, până se omogenizează.

Se adaugă pudra de cacao/roșcove și făina fără gluten și se amestecă cu un mixer. Opțional, se poate adăuga 50g de zahăr brun la acest pas. Urmează fulgii de cocos și nuca măcinată. Se amestecă totul cu o spatulă până se omogenizează.

Tot acum, se poate adăuga și ciocolata topită.

Aluatul se lasă la odihnit timp de 10 minute astfel încât fulgii de cocos să absoarbă lichidul în exces.

Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncins la 180°C, timp de 45 de minute.

Se servește rece. Pentru decor, puteți folosi fulgi de cocos.