0
teste de bine Login/Register

Simptomele provocate de alergiile alimentare întârziate se pot manifesta și după 3 zile de la ingerare, astfel că nici pacienții și nici măcar medicii nu pot face legătura dintre mâncare și diferite afecțiuni. Din păcate. Pentru că alergiile alimentare întârziate, care constituie o sursă de inflamație în organism, agravează adesea manifestările tulburărilor de comportament și ale depresiei. Nedepistate, alimentele consumate frecvent pe care organismul nu le procesează corect, antrenând și susținând astfel un proces inflamatoriu, pot reduce drastic eficiența măsurilor terapeutice care se impun în astfel de situații. 

Diferența dintre alergiile alimentare imediate și cele întârziate reprezintă un prim pas în înțelegerea felului în care alimentele ne influențează starea de sănătate.  

Simptomele sau afecțiunile asociate cu alergiile alimentare întârziate includ ADHD-ul, anxietatea, autismul, sindromul oboselii cronice, depresia, amețeala (asociată cu anxietatea), hiperactivitatea, letargia, sindromul pre-menstrual, stresul, pierderea în greutate sau surplusul de kilograme, ambele cu impact asupra respectului de sine.   

Cum influențează mai exact alergiile alimentare întârziate și inflamația tulburările de comportament și depresia?  

Studii recente au arătat că există o legătură între stres, inflamație și boală. Se știe că hormonul cheie al fericirii este serotonina. Pe fond de stres și din cauza inflamației din organism, acest neurotransmițător nu se mai sintetizează în mod corespunzător și cu timpul se ajunge la un deficit, determinând astfel depresia și/sau tulburările de somn.  

Cerealele cu gluten și produsele lactate sunt omniprezente și fac parte din dieta zilnică a celor mai mulți dintre noi. Cele mai recente cercetări arată că anumite fragmente de proteine din lapte au același comportament ca opioidele. Fragmentele de opioide prezente în laptele de vacă și în gluten pot acționa direct asupra creierului pe fondul unei inflamații cronice, ceea ce poate menține și agrava simptomele în cazul ADHD-ului, anxietății, tulburării bipolare și/sau autismului.    

Alte alimente care se regăsesc în dieta noastră zilnică sunt nucile, alunele, oul de găină, soia sau drojdia. Pentru cei mai mulți dintre noi, aceastea sunt alimente al căror consum nu reprezintă un pericol, dar dacă vă confruntați cu tulburări comportamentale sau depresie, acestea sau alte alimente pe care le consumați în mod regulat pot agrava simptomele sau pot reprezenta chiar cauza lor.

Cum puteți identifica alimentele care produc inflamație cronică în organism?

Anticorpii IgG sunt generați de sistemul nostru imunitar și au rolul de a se lega de un corp strain numit antigen, care este perceput ca un “dușman” cu potențial de a face rău organismului. Corpul îl recunoaște ca fiind periculos și declanșează un răspuns inflamator în cascadă cu scopul de a distruge antigenul.    

Cea mai rapidă şi eficientă manieră de a afla care sunt alimentele care declanșează un astfel de răspuns inflamator este efectuarea unui test de sânge prin care este măsurată cantitatea de anticorpi IgG din sânge pentru peste 270 de alimente. Testul IMUPRO este disponibil în 5 variante.

IMUPRO este un test de diagnosticare a alergiilor alimentare întârziate dezvoltat de compania germană R-Biopharm, un concept care combină o analiză de sânge complexă pentru identificarea alergiilor alimentare de tip IgG cu o strategie nutriţională personalizată post-testare. 

Imupro este cheia pentru o viață sănătoasă pentru că permite identificarea alergiilor alimentare întârziate și reconfigurarea dietei prin evitarea temporară a alimentelor care generează inflamație în organismul dumneavoastră. Informațiile pe care le veți primi odată cu rezultatele testului vă vor permite să faceți pașii necesari pentru o stare generală de bine.