0
teste de bine Login/Register

Pentru că a sosit, în sfârșit, vremea căpșunelor, vă propunem o rețetă de clătite fără gluten cu dulceață proapătată de căpșune. Un preparat de care vă puteți bucura la micul dejun sau ca desert, indiferent că aveți sau nu sensibilitate la gluten.

INGREDIETE PENTRU CLĂTITE

– 250 gr de făină de migdale, de orez integral* sau de făină fără gluten

– 300 ml lapte (dacă aveți sensibilitate alimentară la laptele de vacă, puteți folosi un lapte vegetal)

-1 lingură de ulei

-3 banane bine coapte

-1 linguriță scorțișoară (opțional)

-1 vârf de linguriță vanilie (opțional)

– praf de copt (opțional)

 *  Alte variante pentru a înlocui făina de grâu

MOD DE PREPARARE

 Bananele se pun într-un blender sau robot de bucătărie și se mixează până obțineți o cremă, în care adăugați laptele, apoi făină și, treptat, și celelalte ingrediente. Amestecul astfel obținut este mai gros decât cel de clătite obișnuite. Dacă doriți ca aceste clătite să fie mai pufoase, puteți adăuga praf de copt.

După ce ați obținut acest amestec, puneți o tigaie pe foc, cu puțin ulei, și cu ajutorul unei linguri puneți compoziție în tigaie. O lingură, două sau chiar trei, în funcție de diametrul tigăii. Coceți-le pe ambele părți, așa cum faceți și la clătitele obișnuite.

 Pentru a le umple puteți folosi dulceață, gem, miere și nucă, brânză de vaci sau fructe proaspete.

 Noi vă propunem o dulceață de căpșuni, foarte simplu de preparat. 

 INGREDIENTE PENTRU DULCEAȚA DE CĂPȘUNI

 ½ kg de căpșune

 100 de grame de zahăr

 2 linguri zeamă de lămâie

 1 bucată anason (opțional)

 MOD DE PREPARE DULCEAȚĂ DE CĂPȘUNE

Spălați căpșunele și puneți-le într-un blender pentru a le mărunți. Puneți apoi fructele mărunțite într-o oală destul de mare și adăugați zahărul, lămâia și, eventual, anasonul. Fierbeți la foc mediu și amestecați continuu până se îngroașă. Fierbeți tot timp de 20 de minute. Dulceața astfel obținută se poate ține la frigider până la 10 zile, într-un borcan cu capac.

Puneți dulceața pe clătite. Păstrați câteva căpșune pentru decor. Puteți agăuga puțin zahăr pudră pentru un plating perfect.