0
teste de bine Login/Register

O rețetă de pandișpan fără gluten foarte versatilă. Îl poți folosi ca blat pentru tort fără gluten, îl poți umple cu diverse fructe (vișine, caise, prune) și transforma astfel într-o prăjitură de sezon, sau îl poți coace în forme de brioșe sau de chec.

Rețeta oferită de Un Altfel de Dulce este pentru o tavă cu diametrul de 18 cm, sau o tavă de 20*16 cm, sau o tavă de chec (tavă de cozonac normală).

INDREDIENTE

85g făină NoCarb

80g zahăr/40g sirop de agave

5 ouă

4 linguri ulei

150ml apă

un praf de sare

1 plic praf de copt fără gluten

Vanilie burbon

MOD DE PREPARARE

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Într-un bol se bat gălbenușurile spumă împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr și vanilia, pană se transformă într-o spumă fermă. Apoi se adaugă apa și uleiul. Se mixează puțin. Făina de fibre și praful de copt se adaugă peste gălbenușuri și se amestecă până la omogenizare. Pentru un pandișpan de cacao, 5g de făină se înlocuiesc cu 10 g cacao.

Separat se bat albușurile spumă cu un praf de sare și restul de zahăr/sirop agave până obțineți o bezea tare.

Se pune jumătate de bezea peste amestecul de gălbenușuri și se mixează puțin până la omogenizare. Se adaugă restul albușurilor rămase și se amestecă cu o spatula, cu mișcări circulare, de sus în jos.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute, până trece testul scobitorii.

Pandișpan fără gluten: un aluat versatil

–  Împarte compoziția în două, iar în jumătate pune puțină cacao/roșcove pentru varianta baby-friendly

– Pune nucă tocată/mac/fructe în aluat și apoi pune-l în forme de brioșe

– Pandișpan rapid cu diferite fructe (cu vișine este preferatul meu)

– Blat de tort

Câteva idei pentru umplutura de tort

– Mousse de ciocolată și mousse de mango

– Frișcă de cocos cu fructe de pădure și mousse de ciocolată

– Mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure

– Ganache-ul de ciocolata cu vișine

Mai multe rețete fără gluten, găsești AICI.