0
teste de bine Login/Register

În România, unul din patru cupluri se confruntă cu infertilitatea. Factorii sunt multiplii și afectează deopotrivă atât femeile, cât și bărbații. Printre cauzele principale care determină infertilitate în cazul femeilor, se numără și sindromul de ovare polichistice. Această afecțiune endocrină este asociată cu un grad crescut de inflamție în organism, care poate fi redus semnificativ printr-o dietă antiinflamatorie personalizată.

Sindromul de ovare polichistice, una din principalele cauze ale infertilității

Sindromul de ovare polichistice are numeroase implicații clinice printre care infertilitate, subfertilitate, hiperandrogenism, hirsutism, boli metabolice rezistență la insulină, toleranță redusă la glucoză, diabet zaharat de tip 2, boli cardiovasculare, dar și anxietate și depresie, afecțiuni strâns legate între ele, potrivit cercetărilor medicale.

Pe de altă parte, sunt numeroase studii care arată că una dintre cauzele stimulării ovarelor polichistice să producă hormoni androgeni este inflamația, care joacă, de asemenea, un rol major și în cazul rezistenței la insulină.

Astfel, în abordarea terapeutică a sindromului ovarelor polichistice este esențială identificarea sursei inflamației și eliminarea ei, și nu suprimarea răspunsului inflamator, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori.

Și pentru că reacția organismului la alimentele din dieta zilnică poate fi cauza inflamației cronice, o dietă din care sunt eliminate alimente care declașează procese inflamatorii, poate contribui la o reducere a tulburărilor asociate și, implicit, la o creștere a gradului de fertilitate.

Ce este dieta antiinflamatorie personalizată?

Cauzele instalării unei inflamații în organism pot fi multe, dar una dintre cele mai importante este alimentația. Astfel, nu este suficient să mâncăm sănătos, ci să consumăm acele alimente pe care organismul le tolerează, adică față de care nu reacționează prin activarea sistemului imunitar. Iar ele diferă de la o persoană la alta pentru că și noi sunt diferiți din punct de vedere genetic, dar și bio-chimic.

Cum identificăm alimentele care nu sunt tolerate și determină reacții inflamatorii? Printr-un test de identificare a anticorpilor de tip IgG.

Testul ImuPro indentifică reacțiile la peste 270 de alimente prin intermediul unei analizeze de sânge. Odată identificate alimentele care declașează și mențin inflamația, acestea trebuie eliminate între 5 și 8 săptămâni din alimentație, iar în dieta zilnică trebuie incluse doar alimentele la care nu s-a înregistrat reacție. Ulterior, alimentele trigger sunt reintroduse unul câte unul, cu atenta monitorizare a reacției. Află mai multe despre CONCEPTUL IMUPRO.

Identificarea alimentelor care produc inflamație și excludererea lor temporară din dieta zilnică poate reprezenta un instrument eficient în abordarea terapeutică a sindromului ovarelor polichistice, și a infertilității, în general.

Experiențele clinice dintr-o clinică de dertilizare din Germania au arătat că 2/3 dintre pacientele diagnosticate cu sindrom de ovare polichistice au rămas însărcinate fără stimulare hormonală sau fertilizare in vitro, la 6-9 luni de la schimbarea dietei, configurată pe baza rezultatelor testului Imupro.

Testele ImuPro sunt dezvoltate de laboratul R-Biopharm din Germania.