0
teste de bine Login/Register

Majoritatea cremelor pentru torturi, rulade, prăjituri și alte deserturi conțin produse pe bază de lapte, fie că este vorba de unt sau smântână specială pentru gătit.

După rețeta de pandișpan fără gluten , ți propunem și câteva idei testate de la UnAltfelDeDulce pentru umplutură. Începem cu mousse de fructe fără lactate.

 INGREDIENTE pentru un un tort de 1,5 kg (diametru 18 cm)

200 g piure de fructe (fructe de padure, mango, căpșuni, afine, etc.)

200 g lapte de cocos la conservă,  full fat, nu light (Lidl, Carrefour)

5 g gelatina porc (Dr Oetker) sau 1-2 g Agar-agar

20 g sirop agave sau 50 g zahăr

MOD DE PREPARARE

Pune gelatina la hidratat în 20 g apă.

Într-o crăticioară, pune piureul de fructe împreună cu zahărul/siropul de agave (și agar-agar dacă îl alegi în locul gelatinei). Lasă-l la fiert până piureul dă în primul clocot, amestecând din când în când.

Dacă nu ai folosit agar, pune gelatina peste piureul de fructe fierbinte.

Pentru un mousse mai fin, poți trece piureul de fructe printr-o sita (astfel nu râmăn nici semințele de la fructele de pădure în mousse).

Bate ușor cu mixerul smântâna de cocos și adaugă apoi piureul de fructe cald. Continută să bați încă 2-3 minute cu mixerul.

Mousse-ul de fruncte fără lactate se poate pune în forme/pahare și consuma ca atare, sau îl poți folosi pentru a umplete torturi sau le deserturi.