Te poți bucura în continuare de preparate delicioase chiar dacă trebuie să eviți glutenul sau lactatele. UnAltfeldeDulce ne propune o rețetă de mini eclere fără gluten cu cremă de vanilie, care se poate adapta la dieta ImuPro, dacă te confrunți și cu alergii întârziate la lactate sau ou de găină (testul ImuPro testează separat albușul, gălbenușul oul de găină, de prepeliță și de gâscă).
Din ingrediente simple ca apă, lapte sau lapte vegan, unt sau unt vegan, mix de făină fără gluten, obții un aluat fin și aromat. Odată coapte și umplute cu crema de vanilie, mini eclerele fără gluten îți vor încânta papilele gustative și îți vor satiface pofta de dulce.
INGREDIENTE MINI ECLERE FĂRĂ GLUTEN
75g apă
75g lapte/lapte vegan în funcție de toleranțe
70g unt sau unt vegan/ 64g untura
1 praf de sare
120g mix de faina fara gluten (dupa reteta de mai sus)
150g ou de gaina sau de prepelita
MOD DE PREPARARE MINI ECLERE FĂRĂ GLUTEN
Pune într-o cratiță, laptele, apa, sarea și untul (vegan)/untura și amestecă-le până ce încep să fiarbă. Dă cratița de pe foc și adaugă făina în ploaie, amestecând cu o lingura de lemn. Pune cratița înapoi pe foc. Gătește aluatul la foc mic amestecând continuu cu spatula. Acesta este gata atunci când pe fundul cratiței se formează o peliculă albicioasă.
Răstoarnă aluatul într-un bol și amestecă ocazional cu spatula până ce se răcorește. Aluatul trebuie sa fie călduț. Amesteca la viteza mică aluatul cu un mixer de mână și adaugă treptat ouăle. Ușor aluatul se înmoaie și devine cremos și onctuos, dar nu curge.
Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Pentru a modela mini-eclerele poți folosi un poș cu dui stelat. Ai aici tehnica de modelare a eclerelor pe savoriurbane.com.
Mini eclerele se coc în cuptorul încins la 180°C, 15 minute fără ventilație și 15 minute cu ventilație.
INGREDIENTE CREMĂ FIARTĂ DE VANILIE
500g lapte/ lapte vegetal
40g amidon
100g zahar sau 50g sirop agave pentru varianta baby-friendly
3 ouă/2 banane
1 plic vanilie burbon
MOD DE PREPARARE CREMĂ FIARTĂ DE VANILIE
CREMĂ DE VANILIE VEGANĂ
Pasează bananele și amestecă-le cu amidonul, vanilia si zaharul/siropul de agave. Peste pune laptele vegetal. Pune crema pe foc si amestecă continuu până se îngroașă.
CREMĂ DE VANILIE CLASICĂ
Amestecă ouăle cu amidonul, zahărul/siropul de agave și vanilia burbon. Peste adaugă laptele. Pune crema pe foc si amestecă continuu până se îngroașă.
Crema poate fi folosită atât pentru mini-eclerele fără gluten, cât și pentru torturi, dacă este batuta cu unt/unt vegan.
Alternativ, poți pune ciocolată în crema fierbinte și vei obține o delicioasă cremă de ciocolată.
Crema se lasă la răcit într-un bol, acoperita cu folie alimentara (folia să fie pusă pe întreaga suprafață a cremei pentru a evita formarea unei pojghite pe deasupra).
Descoperă plăcerea de a savura un desert minunat fără să-ți compromiți dieta ImuPro.