Supraponderabilitatea și alergiile alimentare de tip IgG

Procesele inflamatorii ce stau la baza supraponderabilității și a obezității pot fi amplificate de alergiile alimentare IgG

Obezitatea este o boală cronică ce se caracterizează prin exces major de greutate și o creștere patologică a procentului de grăsimi în organism. Este foarte stresant pentru corp și de cele mai multe ori o povară psihologică pentru cei afectați. Greutatea excesivă și obezitatea se pot datora unor dereglări metabolice.

Mecanismele exacte ale afecțiunii nu sunt complet înțelese încă. Cu toate acestea, este evident că procese inflamatorii nespecifice joacă un rol în obezitate. O alergie alimentară IgG poate intensifica aceste procese inflamatorii. ImuPro vă ajută să descoperiți asemenea alergii alimentare cu manifestare întârziată și vă sprijină cu recomandări individualizate de dietă, bazate pe rezultatele testelor. Aflați mai multe.

Obezitatea și supraponderabilitatea reprezintă un risc major pentru afecțiunile cronice metabolice

Dacă o persoană este obeză sau supraponderală, asta înseamnă că are un exces de grăsime în corp. Balanța între aportul și consumul de calorii diferă de la persoană la persoană. Dintre factorii care pot influența greutatea putem enumera moștenirea genetică, supraalimentarea, dietele monotone, consumul exagerat de carbohidrați și grăsimi, dar și sedentarismul.

Obezitatea mărește riscurile privind sănătatea în următoarele boli:

  • Boli de inimă
  • Atacuri cerebrale
  • Artrită
  • Anumite tipuri de cancere
Mai multe informații despre obezitate și alergiile alimentare IgG
Share On Facebook
Share On Google+
Share On Twitter
Share By Email