Durerile de cap și alergiile alimentare de tip IgG

Alergiile alimentare de tip IgG — posibil trigger al proceselor inflamatorii care determină apariția migrenelor

Mulți oameni suferă de dureri de cap, mai mult sau mai putin frecvente. Există mai mult de 200 de tipuri de dureri de cap; cele mai comune sunt tensiunea în zona capului și migrenele. Diferitele forme de dureri de cap se deosebesc prin frecvență, durată și manifestare sau prin felul durerii (pulsatilă, apăsătoare, difuză, etc.). Migrenele și tensiunea la nivelul capului sunt clasificate drept dureri de cap primare; ele sunt văzute ca afecțiune clinică de sine stătătoare și pot fi tratate direct.

Cauzele durerilor de cap primare sunt încă neelucidate. Un număr mare de oameni ce suferă de migrene suspectează că acestea pot fi declanșate de ingerarea anumitor alimente. Un posibil trigger poate fi o alergie alimentară cu manifestare întârziată de tipul IgG. Conceptul ImuPro poate fi în acest caz un plus binevenit la terapiile obișnuite: el combină testul IgG pentru alergiile alimentare cu recomandări nutriționale personalizate. Află mai multe despre conceptul ImuPro.

Migrena are un tablou neurologic complex. Cei afectați suferă de obicei de dureri de cap intense și de lungă durată. Migrenele sunt dureri surde sau pulsatile, de obicei doar într-o parte a capului. Pot afecta somnul, activitățile profesionale dar și alte activități zilnice și pot apărea des, de câteva ori pe săptămână, sau foarte rar, până la o data, de două ori pe an. Migrenele apar cel mai des la pubertate și îi afectează în principal pe cei între 35 si 45 de ani.

Simptome obișnuite ale migrenelor

  • Durere surdă, pulsatilă sau apăsătoare
  • Greață
  • Vărsături
  • Sensibilitate exagerată la lumină și la zgomote
  • Letargie

Cele doua forme comune de migrenă sunt migrena cu aură și migrena fără aură. Prima este un tip de migrenă care are semne prevestitoare înainte ca durerea să se instaleze, numite aură. Simptomele pot include pete negre, puncte luminoase, flashuri , dificultăți de concentrare, probleme de echilibru si de coordonare, slăbiciune, încordare sau furnicături ale gâtului, umerilor sau membrelor și dificultăți în vorbire. Etapa de aură a migrenei poate dura de la 15 minute pana la o oră. Una din cinci persoane care suferă de migrene resimte simptomele aurei.

Mai multe informatii despre migrene si alergiile alimentare de tip IgG
Share On Facebook
Share On Google+
Share On Twitter
Share By Email