Experți  în alergiile alimentare IgG-mediate

Imupro, un partener de încredere în eforturile tale de a-ți îmbunătăți starea de sănătate

Brandul Imupro –made in Germania - are o experiență de peste 14 ani în domeniul alergiilor alimentare cu manifestare întârziată. Vă oferim o metodă precisă de diagnostic, suport calificat, și recomandări individualizate.

ImuPro este un produs german renumit și unul dintre liderii de piață la nivel mondial. Testul ImuPro pentru alergiile alimentare se face în Germania din anul 2000 și este acum disponibil in peste 40 de țări de pe întreg globul. Numai în 2013 au fost făcute mai mult de 58 000 de teste pentru pacienți ai căror medici au considerat testul oportun pentru a ajunge la originile a numeroase probleme de sănătate, de la obezitate la probleme gastro-intestinale, de la eczeme la migrene, etc.

Brandul Imupro este parte a R-Biopharm Group—un dezvoltator de marcă în soluții de testare pentru diagnostic clinic și analize de alimente. În ambele domenii, trusele de testare ale R-Biopharm Group oferă precizie și acuratețe—cerințe-cheie, pentru că miza este sănătatea consumatorilor și a pacienților. Încă din 1996, sistemele de management de calitate ale R-Biopharm Group au fost certificate la standardul international ISO 9001. În 2003, compania a câștigat certificarea de management al calității ISO 13485.

În diagnostic clinic, R-Biopharm are în spate mulți ani de experiență, în special în domeniul diagnosticării probelor de scaun și a diagnosticării alergiilor alimentare (de tipul I si de tipul III), oferind diferite teste pentru determinarea atât a alergiilor IgG-mediate cât și pentru cele IgE-mediate din ser uman, dar și din sânge capilar. Toate testele sunt validate și marcate CE.

www.r-biopharm.com

Procedura de laborator ImuPro

De la început până la final: producerea plăcilor de testare ELISA, procesarea probei de sânge și generarea rezultatelor

Mai jos puteți urmări pașii unui test specific IgG în detaliu, de la producerea plăcilor de testare ELISA, procesarea probei și până la documentația detaliată ce însoțește raportul.

Producția
Laborator | Pasul 1
Laborator | Pasul 2
Laborator | Pasul 3
Laborator | Pasul 4
Laborator | Pasul 5
Laborator | Pasul 6

Producția plăcilor de testare  pentru testele ImuPro

Laboratorul german primește un transport de microplăci de testare goale.

Sunt procesate 270 de alimente și sunt extrase proteinele din ele. Este o sarcină dificilă, pentru că este extrem de important ca extractele din alimente să reflecte în mod precis natura proteinelor care sunt implicate în reacțiile alergice de tip III.

Aceste 270 de soluții diferite conținând proteine alimentare sunt aplicate pe plăcile de testare. Fiecare alergen extras este introdus într-un godeu diferit al plăcii. Extractele de alergeni nu sunt amestecate; dacă ar fi 2, 3 sau chiar 4 alimente în soluția aplicată în fiecare godeu, atunci de unde am putea ști care dintre ele este responsabil de reacție? Acest lucru ar limita măsura în care dieta fiecarui pacient ar putea fi restricționată și personalizată.

După finalizarea acestui proces, plăcile sunt gata pentru a primi proba dvs de sânge.

Pipetarea probei de sânge a pacientului

Mostra de ser (componentă izolată din sânge) conținând anticorpii IgG este procesată în laborator și aplicată pe întreaga placă/pe toate plăcile (in cazul analizei Imupro Complet se folosesc 3 plăci), prin plasarea unei cantități în fiecare godeu.

Pe parcursul unui timp de reacție de 90 de minute anticorpilor IgG din ser li se permite să se lege de antigenii (proteinele) care le corespund, ca două piese ale unui puzzle. Datorită funcției acestor anticorpi ei se vor lega doar de ceea ce le corespunde, permițând punerea în evidență a alimentelor împotriva cărora corpul dvs produce anticorpi.

De exemplu, să presupunem ca avem o probă de ser a unui pacient, în care un număr mare de anticorpi au fost generați împotriva proteinelor din portocală, o mică cantitate de anticorpi a fost generată la proteinele din grâu și nici un anticorp împotriva proteinelor din roșii nu este prezent in ser.


Anticorpii la grâu se leagă în godeul care conține proteine din grâu. Legarea de proteinele din grâu este foarte puternică, practic aceste proteine ”capturează” anticorpii specifici în interiorul godeului respectiv. Anticorpii la portocale nu se pot lega, căci nu se potrivesc cu proteinele la grâu.

Spălarea plăcilor microtitru

În pasul următor, plăcile sunt spălate, adică lichidul (serul) este îndepărtat de pe plăci. Doar anticorpii ce s-au legat de proteinele din alimente (cei ce au fost capturați) ramân în godeuri.
Pipetarea unui anticorp la anticorpul IgG

Apoi, este aplicată o substanță pe placă care va ajuta la vizualizarea legăturilor făcute de anticorpi; un anticorp la IgG.

Acest al doilea anticorp (a nu se confunda cu anticorpii din proba dvs) se va putea lega de toți anticorpii IgG din proba dvs care au fost capturați în godeuri prin legarea de proteinele corespunzătoare. Caracteristica specială a acestui anticorp este ca poartă o enzimă ce generează o reacție colorimetrică. Pe timpul unui timp de reacție tot de 90 de minute, noul anticorp se leagă la capătul anticorpilor IgG prezenți.
Spălarea din nou a plăcilor microtitru 

Placa este spălată din nou. Doar anticorpii la IgG care s-au legat la capătul anticorpilor IgG prezenți (cei ce se legaseră inițial la proteinele din godeuri) vor mai rămâne pe placă.
Pipetarea soluției de colorare—reacția colorimetrică

O soluție de colorare este adăugată; aceasta este inițial incoloră.

Când sunt prezenți anticorpi, enzimele declanșează o reacție colorimetrică într-un timp de reacție de 60 de minute. În funcție de cantitatea de anticorpi legați în godeu, intensitatea culorii va fi mai mult sau mai puțin pronunțată.

Intensitatea acestei reacții colorimetrice este proporțională cu numărul de anticorpi IgG din proba dvs—se poate determina astfel titrul de anticorpi IgG.
Evaluarea și pregătirea documentelor individualizate

La final, rezultatele sunt evaluate și validate. În urma rezultatelor titrului de anticorpi, alimentele sunt grupate în trei categorii: scăzut, ridicat și foarte ridicat (mai puțin la ImuPro Screen). Laboratorul pregătește și generează apoi rezultatele și documentația individualizată, in format pdf needitabil.


Share On Facebook
Share On Google+
Share On Twitter
Share By Email