0
teste de bine Login/Register

Dacă vrei să eviți glutenul și produsele lactate pentru că testul ImuPro a indicat alergii alimentare întârziate  îți propunem o rețetă de fursecuri fără gluten excelente pentru a însoți cafeaua de dimineață sau fructele de la gustare.

Rețeta de fursecuri fără gluten ne-a fost oferită de UnAltfeldeDulce.

INGREDIENTE FURSECURI FĂRĂ GLUTEN

  • 100g zahăr brun
  • 55g ulei de susan
  • 70g miere
  • 1 ou de găină sau 6 ouă de prepeliță
  • 1 plic zahar vanilat
  • 240 g mix faină fără gluten
  • 5 g praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță condimente turtă dulce
  • Zahăr pudră (pentru decor)

MOD DE PREPARARE

Pune într-un bol zahărul, zahărul vanilat, uleiul de susan, mierea și oul și amestecă bine până la omogenizare. Într-un alt bol amestecă făina, praful de copt, scorțișoara și condimentele pentru turtă dulce.

Pune ingredientele uscate peste cele umede si amestecă cu o spatulă până la omogenizare. Pune aluatul la frigider cel puțin doua ore (de preferat peste noapte).

Incinge cuptorul la 170°. Scoate aluatul din frigider și cu mainile formeaza bilute pe care le asezi pe hârtia de copt la o distantă de 4-5 cm între ele. Fursecurile se vor lăți în timpul coptului. Coace fursecurile la 170°C, fără ventilație, timp de 14-15 minute. Lasa-le aproximativ 10 minute să se răcească în tavă și apoi transferă-le pe un grătar până se răcesc complet.

Ele pot fi păstrate într-un recipient închis ermetic aproximativ 1 săptămână.

Pentru mai multe rețete fără gluten poți vizita și canalul nostru de YouTube.