Dacă vrei să eviți glutenul și produsele lactate pentru că testul ImuPro a indicat alergii alimentare întârziate îți propunem o rețetă de fursecuri fără gluten excelente pentru a însoți cafeaua de dimineață sau fructele de la gustare.
Rețeta de fursecuri fără gluten ne-a fost oferită de UnAltfeldeDulce.
INGREDIENTE FURSECURI FĂRĂ GLUTEN
- 100g zahăr brun
- 55g ulei de susan
- 70g miere
- 1 ou de găină sau 6 ouă de prepeliță
- 1 plic zahar vanilat
- 240 g mix faină fără gluten
- 5 g praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță condimente turtă dulce
- Zahăr pudră (pentru decor)
MOD DE PREPARARE
Pune într-un bol zahărul, zahărul vanilat, uleiul de susan, mierea și oul și amestecă bine până la omogenizare. Într-un alt bol amestecă făina, praful de copt, scorțișoara și condimentele pentru turtă dulce.
Pune ingredientele uscate peste cele umede si amestecă cu o spatulă până la omogenizare. Pune aluatul la frigider cel puțin doua ore (de preferat peste noapte).
Incinge cuptorul la 170°. Scoate aluatul din frigider și cu mainile formeaza bilute pe care le asezi pe hârtia de copt la o distantă de 4-5 cm între ele. Fursecurile se vor lăți în timpul coptului. Coace fursecurile la 170°C, fără ventilație, timp de 14-15 minute. Lasa-le aproximativ 10 minute să se răcească în tavă și apoi transferă-le pe un grătar până se răcesc complet.
Ele pot fi păstrate într-un recipient închis ermetic aproximativ 1 săptămână.
Pentru mai multe rețete fără gluten poți vizita și canalul nostru de YouTube.