Fursecuri fără gluten? Cu toții iubim gustul delicios al fursecurilor, dar ce facem atunci când avem alergie alimentară la gluten sau la alte ingrediente precum lapte sau ou? Căutăm alternative și astfel avem și șansa de a descoperi gusturi, combinații și texturi noi.
Un Altfel de Dulce ne propune o rețetă minunată de fursecuri fără gluten, complet vegane și absolut delicioase.
Aceste fursecuri sunt perfecte pentru oricine, indiferent că are alergie întârziată la gluten sau de preferințele alimentare. Ele sunt preparate cu ingrediente simple și ușor de găsit, iar rezultatul final este un deliciu dulce, crocant și plin de arome.
Este vorba despre unt vegan, zahăr, banană și făina de porumb fără gluten. Aceste ingrediente se combină pentru a crea un aluat moale și aromat. Și cea mai bună parte? Aceste fursecuri sunt atât de ușor de preparat! Hai să vedem și cantitățile, iar apoi nu ne mai rămâne decât să dăm drumul la cuptor.
INGREDIENTE
100 g unt vegan în funcție de toleranțe – la temperatura camerei (sau margarină vegetală ori unt dacă îți este permis)
100 g zahar
1 plic zahăr vanilat/ vanilie burbon
1 banană pasată
225g făină de porumb fără gluten
50g stafide, merișoare, fulgi de ciocolată (în funcție de preferințe și alergii întârziate)
MOD DE PREPARARE
Untul se bate spumă cu zaharul și cu vanilia. Peste unt se pune banana pasată și făina de porumb. Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare.
Aluatul se lasă la frigider timp de 30 de minute pentru a fi mai ușor de modelat.
Din aluat se formeaza bile ,care mai apoi se aplatizează.
Fursecurile se coc în cuptorul preîncălzit la 170°C fără ventilație, timp de 15 minute.
Fursecurile fără gluten sunt o idee excelentă pentru micul dejun sau o gustare dulce. Depinde numai de tine să introduci în dieta ImuPro și câteva mici plăceri dulci.
Pentru mai multă inspirație, găsești mai multe rețete în secțiunea Dieta Imupro.