0
teste de bine Login/Register

Vrei să urmezi o dietă fără gluten sau vegană și ți se pare greu să pregătești mâncărurile preferate? Din fericire, astăzi o mulțime de supermarketuri comercializează produse fără gluten sau alternative la produsele lactate. Trebuie doar să te uiți cu atenție pe rafturile acestora și vei găsi o mulțime de ingrediente care te vor ajuta să te bucuri în continuare de mâncărurile și deserturile preferate.

Îți prezentăm în continuare o rețetă de tort vegan cu sfeclă și glazură de ciocolată și avocado. Nu este doar un desert delicios, ci și unul sănătos.

Ingrediente (pentru 4 porții)

* 1 ½ căni amestec de făină fără gluten

* ½ căna cacao organică neîndulcită

* 1 cană zahăr organic din trestie de zahăr, poate fi înlocuit parțial sau total cu zahăr de cocos

* 1 linguriță praf de copt

* ½ linguriță sare

* ¼ căna ulei de rapiță organic sau ulei de cocos

* ½ cănă piure de sfeclă

* ¾ căna apă

* 1 linguriță oțet din cidru de mere

 Pentru glazură:

* 2 avocado

* 10 linguri sirop de arțar

* ½ căna cacao neîndulcită

Mod de preparare:

* Preîncălziți cuptorul la 350ᵒF (180ᵒC). Ungeți și tapetați cu făină o tavă rotundă de tort de 23 cm.

* Într-un bol mare, amestecați făina fără gluten, cacaua, zahărul, praful de copt și sarea.

* Adăugați uleiul de rapiță organic, piureul de sfeclă, apa și oțetul din cidrude mere. Amestecați aluatul cu mâna.

* Turnați aluatul în forma de tort pregătită. Coaceți la 350ᵒF (180ᵒC) timp de 35 de minute sau până trece testul scobitorii

* Lăsați tortul să se răcească în tavă aproximativ 25 de minute, apoi desprindeți ușor, cu un cuțit de marginea tăvii și scoateți tortul din tavă

* Lăsați tortul să se răcească complet înainte de a adăuga glazura

* Pentru a face glazura, amestecați avocado, siropul de arțar și cacaua în blender. Se amestecă până ce se obține o cremă fină.

* Gustați amestecul, si mai adăugați sirop de arțar dacă este necesar.

* Glazurați tortul răcit și puneți-l să se răcească în frigider.