0

METABOLOMIX+

EVALUARE NUTRIȚIONALĂ PERSONALIZATĂ

O mare parte a alimentelor pe care le consumăm – carbohidrati, lipide (grăsimi), aminoacizi (din proteine) – generează, în procesul de metabolizare, diverși compuși chimici intermediari. O evaluare nutrițională funcțională și personalizată a acestor metaboliții intermediari oferă o imagine a proceselor care se desfășoară la nivel celular: producerea de energie, detoxifierea celulară, degradarea neurotransmițătorilor, metabolismul aminoacizilor. Astfel se poate constata/determina o dereglare sau un blocaj metabolic. Acesta poate fi cauzat de deficiențe nutriționale sau enzimatice congenitale, dar poate apărea și ca efect secundar al administrării unor medicamente.

Un nivel crescut de acizi organici (un tip de metaboliți) în urină, de exemplu, poate fi un indicator al unui asemenea blocaj de metabolizare. Se știe că eficiența enzimelor care metabolizează acizii organici depinde de nivelul de vitamine și minerale din organism. Astfel, un nivel ridicat al acestor metaboliți poate fi un indicator că organismul nu are aceste vitamine și minerale disponibilizate la nivel celular, în procesele biochimice, în ciuda faptului că este posibil ca nivelul lor în sânge să fie unul normal.

Cei 4 piloni ai evaluării nutriționale

 

Rezultatele testului oferă informatii despre:

 • Stresul oxidativ
 • Disfuncțiile mitocondriale
 • Expunerea la toxine
 • Dereglări ale mecanismelor fiziologice de detoxifiere ale organismului
 

Testul Metabolomix+ evaluează disponibilitatea unui număr mare de macro și micronutrienți în organism, determină nivelul unor biomarkeri relevanți pentru evaluarea funcției digestive și mitocondriale (funcția care asigură balanța energetică în organism), expunerea la toxine și stresul oxidativ. Se măsoară nivelurile de acizi organici, aminoacizi, acizi grași, metale grele și minerale, precum și nivelul unor biomarkeri pentru stresul oxidativ.

 

Când se recomandă testul Metabolomix?

 • Tulburări de dispoziție: anxietate, depresie
 • Boli cardiovasculare
 • Diabet/insulino rezistență/sindrom metabolic
 • Obezitate/controlul greutății
 • Maldigestie și malabsorbție
 • Declin cognitiv
 • Optimizare nutrițională pentru sportivi
 

 

La testul de bază se pot adăuga teste suplimentare:

 • evaluarea acizilor grași, inclusiv indexul Omega3 și raportul omega3/omega6 pentru evaluarea riscului cardiovascular;
 • testul de metale grele (din urină): plumb, mercur, aluminiu, gadolinium, nichel etc.;
 • analiza mineralelor: zinc, fier, seleniu, crom, calciu, magneziu, potasiu etc.;
 

Metabolomix+ este o evaluare nutrițională exhaustivă și personalizată menită să ajute terapeutul să identifice cauzele disfuncțiilor și să trateze personalizat dezechilibrele individuale, astfel încât pacientul să depășească boala cronică și să își îmbunătățească calitatea vietii.
Pacientul primește recomandări nutriționale și de suplimentare cu vitamine-cheie, minerale, aminoacizi, suport digestiv, toate personalizate în baza rezultatelor testului.

TESTUL POTRIVIT PENTRU

SIMPTOMELE TALE

SINDROM DE INTESTIN IRITABIL

DURERI ABDOMINALE

SINDROM METABOLIC

DIAREE

BOLI AUTOIMUNE

OBOSEALĂ CRONICĂ

FLATULENŢĂ ŞI/SAU METEORISM

PROBLEME DERMATOLOGICE CRONICE

DIABET TIP 2

HIPERTENSIUNE

ARTICOLE RECOMANDATE

blog

INTESTINUL – AL DOILEA CREIER. 90% DIN BOLILE UMANE CUNOSCUTE ÎŞI AU ORIGINEA ÎN FLORA PATOGENĂ DIN INTESTIN

aug. 12, 2019 | Esenţial. Pentru tine
Intestinul uman conține aproximativ 100 trilioane de bacterii. Ele sunt de 10 ori mai multe decât celulele din organism. Totalitatea acestor bacterii, care fac parte din numeroase...
blog

DR. MATEI: CONFIGURAREA TRATAMENTULUI PENTRU BOLI DIGESTIVE PE BAZA EVALUĂRII FLOREI INTESTINALE. STUDII DE CAZ

oct. 10, 2019 | Interviuri
Probiotice pentru protejarea florei intestinale. Ori de câte ori luăm antibiotic, ni se recomandă să luăm și probiotice pentru protejarea și refacerea florei intestinale...
blog

STUDIU DE CAZ. CORELAȚII CLINICO–BIOLOGICE ÎNTRE TESTUL IMUPRO ȘI ANALIZA CANTITATIVĂ A MICROBIOTEI FLORINSCAN

aug. 12, 2019 | Interviuri
Este cunoscut faptul că aproximativ 80% dintre celulele sistemului imunitar se găsesc în intestin. Acesta reprezintă un obstacol greu de învins atât pentru bacterii, virusuri...